2020. Október 30. Alfonz

Közélet

Románul gratulált a város az új erdélyi magyar polgármestereknek?

Antal Tibor | 2020. Október 06. 17:09:35 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A 888.hu oldalon jelent meg egy cikk, amely facebook oldalunkra is kikerült, azzal foglalkozik, hogy Nyirati Klára polgármester románul gratulált Soós Zoltánnak, testvérvárosunk Marosvásárhely frissen megválasztott magyar polgármesterének.

Erre a cikkre válaszolt közösségi oldalán Nyirati Klára:

Tisztelt BAJAIAK!

Néhány internetes bejegyzés azzal foglalkozik, hogy én nem a megfelelő módon gratuláltam testvérvárosunk, Marosvásárhely újonnan megválasztott polgármesterének. Ennek tisztázására szeretném megosztani Önökkel, hogy az említett “piszkozat” kikerüléséhez semmi közöm, tudomásom sem volt róla. Az általam írt levél annak rendje és módja szerint, a hivatali, diplomáciai protokoll betartásával ment el Soós Zoltán polgármester úrnak! Tanácsnok asszony a kellemetlenségért tőlem elnézést kért. Azt gondolom, csak az hibázik, aki dolgozik, Ő pedig nagyon sokat tesz a külkapcsolataink ápolásáért, ami – ebben a vírus miatt rendkívüli helyzetben – valljuk be nem kis feladat. Remélem hamarosan arról számolhatok be, hogy személyesen is tudunk találkozni Marosvásárhely új vezetőjével!

A kikerült piszkozat Preininger Rozália a külügyi kapcsolatok tanácsnokának a bűne, aki erdélyi származású révén románul is beszél, és aki ebben a levélben kért elnézést.

Tisztelt Polgármester Asszony!

Mindenek előtt szeretnék bocsánatot kérni, azért a technikai hibáért, amivel diplomáciai és erkölcsi kellemetlenséget okoztam. Testvérvárosunk, a marosvásárhelyi polgármester választásával kapcsolatos levelemet e mailen elküldtem a külkapcsolati és protokoll felelős kolléganőmnek. Mindig ez a munkafolyamat, ő átnézi és egyeztet Polgármester Asszonnyal. Ez a levél, tudom, hogy még el sem jutott Önhöz, a tervezet miatt írtam oda, hogy mi ketten leszünk az aláírói. Azonban figyelmetlen voltam és a továbbítás helyett a válasz gombra kattintottam. Sajnos egy korábbi levelezésünkben benne volt egy esemény meghívója, ahova be voltak csatolva a meghívottak. Így fordulhatott elő, hogy ezt a „piszkozatot” megkapták a korábbi levél címzettjei. Természetesen elkészült a hivatalos gratuláció is, amit már Polgármester Asszonnyal közösen írtunk alá és ami a hivatali úton el is jutott az érintetthez. Még egyszer tisztelettel elnézést kérek Öntől, a jövőben igyekszem figyelmesebben intézni ezeket az ügyeket!

Baja, 2020. 10. 05.

Tisztelettel: Preininger Rozália, önkormányzati képviselő, külügyi kapcsolatok tanácsnoka

Visszapörgetve a közösségi oldalát október 1-jén, mind Soós Zoltánnak, mind Csibi Attilának, másik erdélyi testvérvárosunk Erdőszentgyörgy újraválasztott polgármesterének magyarul gratulált a tanácsnok asszony.

hozzászólok