2020. Október 30. Alfonz

Közélet

Elkezdődik a Baja és Bácsbokod közötti út felújítása!

Zsigó Róbert közösségi oldala | 2020. Október 07. 11:21:25 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó:Zsigó Róbert facebook oldala

Folytatódnak az útfelújítások a választókerületben. A Baját és Bácsbokodot összekötőszakasz kormányzati támogatásból, a Magyar Falu Program segítségével válhat korszerűbbé.A munkával kezdetét veszi, és a következő években megtörténik a két települést összekötő aszfaltcsík teljes felújítása.

A beruházást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi, a kivitelezés összege mintegy 172 millió forint. A fejlesztés részét képezi annak a három ütemben zajló munkálatnak, melynek eredményeként teljes hosszában megújulhat a Baját és Bácsbokodot összekötő 5501-es út.

A mostani felújítás során két aszfaltréteggel erősítik meg a burkolatot, melyhez a tervek alapján több mint 1.800 tonna aszfaltot használnak fel a szakemberek. Ezen kívül a csapadékvíz megfelelő elvezetése érdekében kitisztítják az út mellett futó árkokat, valamint korszerűsítik a szakaszon található két buszmegállót is. Ezekhez eddig nem tartozott öböl, peron és váróépület sem.

A közlekedésbiztonság javításának érdekében új forgalomtechnikai eszközök kerülnek a szakaszra, továbbá kicserélik a jelzőtáblákat és újrafestik a burkolati jeleket.

Az utóbbi időszakban nem volt olyan hónap, hogy ne számolhattunk volna be pályázati sikerről. A mostani újabb fontos lépés a közúthálózat fejlesztéséhez, melynek eredményeként jóval biztonságosabbá válhat a közlekedés. Bízom benne, hogy a településekkel együttműködve továbbra is ilyen jó ütemben halad majd a közös munka!- írta Zsigó Róbert képviselő közösségi oldalán.

hozzászólok