2020. 26. Jusztina, Pál

Közélet

Parkolási díj lesz Baján?

Antal Tibor | 2020. Január 09. 08:50:38 | Utolsó frissítés: 9 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Ez a fotó még 2017-ben az ünnepek előtt készült, de most sem jobb a helyzet a téren

“Baja Magyarország 25. legnépesebb városa. A parkolás ingyenes, így hát a gyönyörű, mediterrán hangulatú főtér átalakult az utóbbi időben szabadtéri garázzsá, sőt autóvásárrá. ( Csak nézzék meg, hány autóra van kitéve az
” eladó ” tábla! ) A belváros bedugult, számos bolttulajdonos panaszkodik: a vásárlók és az áruszállítók nem tudnak megállni az üzlet előtt!
Baja hazánk 25.legnépesebb városa, mint említettem…Nézzék csak meg az alábbi oldalt! 70 magyar városban mutatja a parkolási zónákat! Ezek közül 45 kisebb, mint Baja…mégsem lázadoznak az ott lakók a parkolási díj ellen..Elfogadják, mert ez a város érdeke! Így a településük zöldebb, levegősebb, élhetőbb, szebb!!!

Kedves Bajaiak! Önök hogy állnak ehhez a kérdéshez? A főtér a közösségi események színtere lehetne éppúgy, mint más európai és magyar városokban , a befolyó parkolási díjat pedig az utak, járdák javítására fordíthatnánk!”-írta Nyirati Klára polgármester közösségi oldalán.


https://nmzrt.hu/szolgaltatas…/parkolas/parkolasi-zonak.html

Tehát döntés még nincs az ügyben, de a poszt azt sugallja, hogy nem elképzelhetetlen, hogy a közeljövőben városunkban is ki lesznek alakítva fizetős parkoló zónák valamilyen formában. Ne feledjük, hogy például piacnapokon a piac környékén például csak egy órát lehet ingyenesen parkolni.

hozzászólok