2020. November 24. Emma

Közélet

Országos listán harmadik az MNÁMK Gimnáziuma!

Fiedler Antal | 2020. Október 20. 17:08:29 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A HVG minden évben elkészíti az ország legjobb 100 gimnáziumának rangsorát. Ebben idén az előkelő 87. helyezést érte el a bajai MNÁMK. Az alapítványi fenntartású intézmények között dobogós helyen végzett, országos 3. lett az MNÁMK Gimnáziuma.

Magyarországon jelenleg mintegy 600 gimnázium található, ezek közül hozzávetőlegesen 90 működik alapítványi fenntartásban.  A fenti adatok ismeretében még értékesebb a 87. illetve a 3. helyezés.

A HVG országos mérések, érettségi átlagok és egyetemi felvételi eredmények alapján állította fel ezeket a rangsorokat:

  • Figyelembe vették, hogy az intézmények tanulói az országos kompetenciamérésen matematikai és szövegértési képességek tekintetében milyen eredményt értek el.
  • Kiszámolták a matematika, magyar nyelv és irodalom, történelem és idegen nyelvi érettségi eredmények iskolai átlagát, ahol plusz pontot jelentett az emelt szintű vizsgák magas száma.
  • Áttekintették az iskolák felsőfokú továbbtanulási eredményességét a nappali tagozaton állami alap- és osztatlan képzésbe bejutott tanulók által elért pontszámai átlaga alapján.

A mutatók mindegyikét a pontszámok alapján sorrendbe rendezték, ezek egyszerű számtani átlaga segítségével állították fel a rangsort.

A kiváló eredményt hamarosan az MNÁMK vezetése is értékeli honlapunkon.

hozzászólok