2018. december 13. Luca

Közélet

Nyílt nap és fedett kerékpártároló

Antal Tibor | 2018. március 12. 13:10:38 | Utolsó frissítés: 9 hónapja

 

Agaticsné Benecz Éva lesz az egyik első osztály osztályfőnöke

 

Hétfőn az Újvárosi Általános Iskolában folytatódott a nyílt napok sorozata, melyben a város általános iskolái mutatkoznak be a leendő első osztályosoknak és szüleiknek, hogy ezzel is megkönnyítsék a hamarosan esedékes iskolaválasztást. Reggel először a szülők kaptak rövid tájékoztatást a könyvtárban, majd bemutatták az egész iskolát. Fontos kiemelni, hogy az újvárosi iskolában nagyon nyitott a hozzáállás a különböző kreatív ötletekkel kapcsolatban. Például szülők és tanárok közös munkájával nemrég divatos raklapbútorok készültek a folyósóra.

 

Mehet a lazulás szünetekben

 

Az évszakoknak és ünnepeknek köszönhetően mindig látványos díszítésekkel készülnek, kartondobozokból készült autósmozitól kezdve, a Halloween túráig van minden, valamint a botanikus csoportról is kell pár dicsérő szót ejtenünk, hiszen a kis kertészek igen aktívak, és a Virágos Baja versenyen legutóbb a második helyen végeztek az iskolák között.

 

Az újvárosi botanikus kert palántái már a tavaszi kiültetést várják

 

Visszatérve a nyílt napra: 9 órától bemutató órákat lehetett megtekinteni. Pontosabban fél órákat, hogy minél több fajta tartalmat és tanítót  tudjanak megnézni az érdeklődők. A leendő elsős osztályfőnökök közül Agaticsné Benecz Éva magyar órát, Ézsi Judit pedig angol órát tartott. Mint megtudhattuk az első három évfolyamban Ézsi Judit tartja minden osztálynak az angolt, játékos formában, rajzzal - énekkel kiegészítve.

 

Ézsi Judit angol órája

 

A két leendő elsős osztályfőnök mellett a jelenlegi elsősök óráira is betekintést nyerhettünk. Göldner Tiborné magyar,  Pauk Szilvia pedig matematika órát tartott.  Aki esetleg ma lecsúszott a nyílt napról, de érdekli az Újvárosi Általános Iskolában folyó pedagógiai munka, az holnap még pótolhatja a mulasztását.

 

A keddi újvárosi nylt nap (Március 13. ) programja

 

8.00 - 8.30 Ovisok és szülők fogadása a könyvtárban

8.30 - 9.00 Az iskola bemutatása

9.00 - 9.20 Magyar óra 4.a Agaticsné Benecz Éva

9.25 - 9.45 Környezetismeret 2.a Ézsi Judit

10.00 - 10.20 Fejlesztő foglalkozás 3. osztály Hodován Péterné

10.25 - 10.45 Testnevelés 1. a Benczéné Hódosi Éva

 

De  a nyílt nap mellett az iskolával kapcsolatban jó hírekről is beszámolhatunk. Ma kezdték el például egy fedett kerékpártároló építését az Oltványi utcai bejáratnál.

 

 

Emellett 6 tanterem is új linóleum borítást fog kapni, letérkövezik az iskola jelenleg betonos belső udvarát, akadálymentesíteni fogják a külső sportudvart, és a távolugró gödör és a hozzá tartozó nekifutó pálya is korszerűbb lesz. A beruházások összesen 33.5 millió forintból fognak megvalósulni, és 2018. október 1-ig kell elkészüljenek.

 

Az 1980-ban elkészült belső udvar is ráncfelvarrást kap

 

További nyílt napok:

 

Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja 2018. március 19 - 20.

Bajai Eötvös József Általános Iskola 2018. március 20 - 21 - 22.

 

 Naprendszer a folyosón

 

Szülői értekezletek

 

Újvárosi Általános Iskola 2018. március 21. 17 óra

Bajai Eötvös József Általános Iskola 2018. március 22. 17 óra

Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja 2018. március 27. 17 óra

 

 

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment