2021. 17. Rudolf

Közélet

Németh Szilárd: a magyar kerítés betonbiztosan őrzi Európa és Magyarország békéjét

MTI | 2020. November 18. 17:59:27 | Utolsó frissítés: 5 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó:MTI/Rosta Tibor

A magyar kerítés betonbiztosan őrzi Európa és Magyarország békéjét, a szinte hermetikusan lezárt déli határszakaszon egyetlen egy illegális bevándorló sem juthat át – jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Hercegszántón.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart a fokozott katonai szerepvállalásról, a katonai jelenlét megnövelésérõl a határon is Hercegszántón, a határzárnál 2020. november 18-án. MTI/Rosta Tibor

Németh Szilárd a határzárnál tartott sajtótájékoztatón kifejtette: a rendőr és katona járőrpárok beszámolója mellett az elfogások és a megakadályozott határátlépési kísérletek is arról tanúskodnak, hogy jól szervezetten, minden eszközt bevetve, egyre többen próbálkoznak az országba bejutni, azonban minden határsértőt elfognak és visszafordítanak.
    A honvédelmi és haderőfejlesztési programban beszerzett korszerű felderítő eszközök kilencven százalékban járulnak hozzá a migránsok Magyarországra és Európába történő belépésének megakadályozásához – hangsúlyozta az államtitkár.
    Emlékeztetett: kedden 81 elfogás mellett 150 határátlépési kísérletet hiúsítottak meg a határszakaszon szolgálatot teljesítő katonák és rendőrök.     Németh Szilárd szerint, a párizsi, nizzai és bécsi merényletek beigazolták, hogy a migráció elleni küzdelem egyetlen hatásos eszköze Európa külső határainak védelme.     Bármit is mondanak a “migránsbarát brüsszeli bürokraták és politikusok, bármit is állítson a hazai baloldal, ebben a kérdésben, semmi más nem működik” – fogalmazott. Nem működik a határok megnyitása, a kerítés lebontása vagy az integráció, és nem működnek azok a programok sem, amelyeket az ideérkezettekkel szemben alkalmaznak – sorolta az államtitkár.
    Hangsúlyozta: ráadásul a külső határok védelme nemcsak a magyar parlament Fidesz-KDNP többségének és a magyar kormány döntése alapján történik, hanem a schengeni szerződés alapján. Magyarországot azonban pont a szerződésben foglaltak végrehajtása miatt, amiért őrzi és védi Európa, illetve Magyarország békéjét és biztonságát, próbálják meg elítélni – tette hozzá.
    Németh Szilárd kijelentette: a magyar kerítés azonban továbbra is betonbiztosan áll, működik a műszaki és jogi határzár.
    “A magyar katonák és rendőrök odaadó szolgálatának köszönhetően az egyre nagyobb nyomás ellenére a déli határszakasz állja a sarat, és nemcsak Magyarországot, de egész Európát is védi az illegális bevándorlóktól” – fogalmazott az államtitkár.

hozzászólok