2021. 8. Mihály

Közélet

Idén ismét lesz koszorú

Antal Tibor | 2020. November 19. 12:33:41 | Utolsó frissítés: 6 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Már csak a gyertyák hiányoznak

A tavalyi ünnepi szezon egyik negatív meglepetése volt Baján, hogy a szokásos óriás adventi koszorú nem díszítette a Szentháromság teret, amit előtte éveken keresztül a polgármesteri hivatal előtti szelvényben díszítettek fel a bereczkis diákok. Helyette forradalmi újítások sora jellemezte az ünnepi előkészületeket, ami köztünk szólva annyira nem jött be ha mondhatunk ilyet. Nem törte át az emberek ingerküszöbét pozitív irányban az sem, hogy a karácsonyi vásárt a sétáló utca helyett átvitték a Szentháromság térre, de szerencsére úgy tűnik ezt a városvezetés is belátta.

Azonban idén hiába volt meg a szándék, hogy visszatérnek az eredeti helyszínre a vírushelyzet közbeszólt. Bár a bodegákat kitelepítették, az azóta életbelépő korlátozások miatt feltehetően nem lesz funkciójuk. Kérdés, hogy meddig maradnak, mert tavasszal is jól sokáig dekkoltak a főtéren.

Bodék kitelepítve, vásár viszont nem lehet

De hogy jó hírekről is beszéljünk: a Bajakert Kft. munkatársai szerdán megépítették az adventi koszorút, amikről már csak a gyertyák hiányoznak. Apropó gyertyák: az általános rendezvénytilalom miatt sajnos az idén nem lehet a szokásos módon megszervezni az adventi gyertyagyújtásokat ,amit így csak felvételről a Bajai Televízión keresztül lehet majd megtekinteni.

A koszorú mellett már a betlehem is elkészült, melyet a Belvárosi templom előtti téren helyeztek el.

Aki bekukucskál az láthatja a részleteket is.

A Tóth Kálmán téri csobogó még nincs feldíszítve, a Bányai körforgóban lévő szökőkútnál azonban már megtörténtek az előkészületek. Az ünnepi kivilágítás főpróbája hamarosan megtörténik, de feltehetően a kijárási korlátozás miatt nem fog este 8 után üzemelni.

A város fáját előreláthatólag jövő hét elején szállítják a Szentháromság térre.

hozzászólok