2020. 9. Lukrécia

Közélet

170 millió fejlesztésekre

www.baja.hu | 2019. Október 26. 02:43:59 | Utolsó frissítés: 9 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Megjelent a Magyar Falu Program négy újabb pályázatának eredménye. A felhívásokon az 5.000 lélekszám alatti települések vehettek rész, a program fontos célkitűzése az volt, hogy tovább fejlődhessenek a falvak és a községek.
A programnak köszönhetően az esztendő közepén 200 millió forintot nyert a választókerület, amelyet nem sokkal később újabb támogatás, közel 100 millió forint követett, mondta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. – A mostani döntéssel fél milliárd forintra emelkedik a kormány által megítélt pályázati összeg. Az önkormányzatok tovább fejleszthetik fontos intézményeiket, útjaikat és járdáikat. Folytatódhatnak tehát azok a beruházások, amelyek könnyebbé, kényelmesebbé teszik a kistelepüléseken élők mindennapjait. A kormány továbbra is elkötelezett a vidék fejlesztése mellett.
Garán 6,5 millió forintból újulhat meg az óvoda, míg Bátmonostoron 26 millió, Dávodon, Dusnokon és Érsekcsanádon pedig településenként 30 millió forintból fejlődhet az úthálózat. Katymár járdákat újíthat meg közel 5 millió forintból, Csátalja 15 millió forintból, Gara 14,5 millió forintból, Hercegszántó pedig 15 millió forintból vásárolhat a közterületek karbantartásához szükséges eszközöket. Az induló beruházások értéke összesen 171,5 millió forint.- írta aBaja.hu 

hozzászólok