2020. Október 26. Dömötör

Közélet

Mozgalmas napok az ADUVíZIG-nél

www.aduvizig.hu | 2019. Június 29. 12:48:05 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Tízéves jubileumi találkozó

 

Közelmúltban tízedik alkalommal gyűltek össze a Bajai Vízügyes Nyugdíjasok Baráti Körének tagjai. A baráti kör megalapításának gondolata négy nyugdíjas vízügyes kollégában fogalmazódott meg- név szerint Brachinger Tamás, Bencze Kázmér, Cziczovszki Antal és Vén Ferenc– akik szándékukkal felkeresték barátjukat Sági Jenő (†2014) nyugdíjas mérnököt, hogy vállalja el e kis társaság vezetését. Jenő bácsi örömmel vállalta a felkérést így 2009. november 12-én megalakult a Bajai Vízügyes Nyugdíjasok Baráti Köre.

 

 

A baráti kör létrejöttének célja idézet az alapító levélből „A baráti kör célja, alkalmat biztosítani kötetlen „Duma-partikra”, jó beszélgetésekre legalább egyszer egy évben kora ősszel. Vagy ha kedvünk tartja, lehet többször is. Olyan alapon, ha hoztok, esztek, ha közösen főzünk, fizetitek a cehhet. Más fizetni való nincs. A baráti kör biztosítja a helyet.”
Az alapító tagokhoz az elkövetkező években szép számmal csatlakoztak a nyugdíjasok így az idei találkozón már hatvanan vettek részt. Az összejöveteleknek igazgatóság Bajai Szakaszmérnökségének Türr István konferenciaterme ad otthont. Az elmúlt évek hagyományaihoz híven az idei évben is Telkes Róbert igazgató úr köszöntötte a megjelenteket. Mivel szakmabeliekről van szó egy összefoglaló keretében tájékoztatást adott igazgatóságunkon folyó tevékenységekről kiemelve a Deák Ferenc-zsilipen folyó rekonstrukciós munkákat.

 

A szakmai bemutató után egy kötetlen, koradélutánig tartó „duma partival” ért végett a találkozó.

 

Igazgatósági sportnap

 

 

Igazgatóság 21. alkalommal szervezte meg dolgozói részére a sportnapot. E nap délutánján az igazgatóság központi épületének munkatársain kívül a bajai, a kalocsai valamint a kunszentmiklósi szakaszmérnökségen dolgozó kollégák is Bajára látogatnak egy jó hangulatú, sporteseményben gazdag délután eltöltéséért.

 

 

A rendezvényt Telkes Róbert igazgató úr nyitotta meg kiemelve e nap jelentőségét, mely szerint ez a nap nagyon jó alkalom egy csapatépítő közös sportolásra valamint arra, hogy a bajai és vidéki kollégák személyesen is megismerkedjenek egymással. A délután a sporttevékenységekben teljesedett ki, munkatársaink számos sportágban (futball, pikádó, asztalitenisz, lövészet, csocso) mérték össze tudásukat, a legjobbakat pedig oklevéllel jutalmazták.

 

 

Az eredményhirdetés után egy nagyon finom vacsora következett melyet az Igazgatóság „mesterszakácsa” Bakó Géza készített el a sportban megfáradt és megéhezett kollégák részére.

 

Előadóülés Nemzetközi Duna Nap alkalmából

 

2019. június 26-án az Igazgatóság a Magyar Hidrológiai Társaság Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezetével közösen Nemzetközi Duna Nap alkalmából előadóülést szervezett az érdeklődők részére. A rendezvényt Telkes Róbert igazgató nyitotta meg, melyen kollégák, nyugdíjas vízügyesek és a vízügyi szakközépiskola diákjai vettek részt. Köszöntőjében kitért arra, hogy a Nemzetközi Duna napot 2004 óta minden évben megünneplik a Duna menti országok és e megemlékezés célja, hogy felhívja a figyelmet régiónk legjelentősebb folyójának természeti, társadalmi és gazdasági értékeire, amelyek kapcsolatot teremtenek a vízgyűjtő országai között.

 

 

Ez évben kicsit eltértek a megszokottól, és a szakmai előadások helyett az igazgatóság történetéből hallhattunk szemelvényeket Rab Ferenc tolmácsolásában. Az bemutató előkészítését több éves munka, vízügyi levéltárban történő kutatás előzte meg, melyet Igazgató úr ezúton is köszönte meg kollégájának. A kutatómunka eredménye 480 oldalnyi gyűjtemény mely a közeljövőben könyv formájában fog megtestesülni.
A közel háromórás előadás alatt igazgatóságunk történetét a kezdetektől napjainkig mindenre kiterjedő részletességgel ismerhettük meg.

 

 

hozzászólok