2018. június 25. Vilmos

Közélet

Mi fog épülni a Kölcsey utcában?

Antal Tibor | 2018. január 16. 10:54:50 | Utolsó frissítés: 5 hónapja

 

Ilyen volt

 

Örömteli változásra lehettek figyelmesek azok, akik az utóbbi időben Újvárosban a Penny market mögötti nádas maradékánál jártak. Ugyanis a védelem alatt álló terület hosszú évek óta erősen  szemetes volt, most azonban város megbízásából sor került a partszakasz kitakarítására.
 
Ilyen lett
 
 Azonban emellett valószínűleg egy másik probléma megoldásáról is beszámolhatunk a közeljövőben. Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy a nádas melletti sokáig eladó telken egyre gyűltek a kupacok, és félő volt, hogy törmeléklerakóvá válik. Ezzel kapcsolatban jó híreket kaptunk ifjú Kocsis Andrástól a Bácskai Bau Grop Kft képviselőjétől.
 
 
- Tudni kell, hogy a törmelékben sok bontott tégla van ami értékes, és amit hamarosan kiválogatunk. Nem véletlen, hiszen ebből építjük meg a leendő lakópark kerítését.  Emellett a törmelékben lévő betont az alapba használjuk fel. A homokot, illetve a földet elterítjük, illetve ami marad nem hasznosítható törmelék azt elszállítjuk.
 
- Szóval nem csak rendezik a területet, hanem be is építik?
 
- Igen egy lakópark fog épülni itt, mely 19 sorházat foglal magában.
 
A lakópark látványterve. A  bejárat a Kölcsey utca felől lesz
 
- Honnan jött az ötlet? Korábban mások is gondoltak hasonlóra itt, ami végül nem valósult meg.
 
- Az általunk épített Czirfusz lakóparkban pár hónap alatt már a tervezőasztalról elkeltek a lakások és sorházi lakások.

Alaposan megnövekedett a kereslet e téren, ami köszönhető a CSOK-os kedvezményeknek, és a kedvező lakáshiteleknek. A kis- és nagycsaládosok igényeit szem előtt tartva választottuk ezt a területet. Gyalogtávolságban található az óvoda, iskola, áruház, illetve a városközpont is.

 
Saját játszótere is lesz a lakóparknak
 
- Nézve a látványterveket egy játszóteret is fognak építeni? Illetve annyi kérdésünk lenne még, hogy a fák csak a látványterv részei, vagy valóban így képzeljük el a végleges állapotokat?
 
- Igen, építünk játszóteret is, de ez a lakóparki lakók kiváltsága lesz, a fák pedig nem csak a terveket díszítik, hanem annak megfelelően lesznek elültetve.
 
- Mikor fog megindulni az építkezés?
 
- Az építkezés várhatóan 2018 év közepén kezdődik, és legkésőbb 2019. decemberig kerül átadásra.


Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment