2018. március 24. Gábor

Közélet

Mérlegbeszámolókat fogadtak el

Antal Tibor | 2017. május 18. 13:04:50 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

A májusi bajai testületi ülést 25-re tervezték, ám több képviselő jelezte, hogy ez az időpont neki nem megfelelő. Így a szokásos havi összejövetel május 31-én lesz, viszont a különböző határidők miatt május 18-ra rendkívüli testületi ülést kellett összehívni, amin dr. Zöld László Csabáné tanácsnok kivételével (aki igazoltan hiányzott) mindenki jelen is volt.

 

 

A 9 napirendi pont közül 8 az önkormányzati érdekeltségű cégek 2016-os mérlegbeszámolójával és a 2017-es üzleti terveivel foglalkozott. Az előterjesztéseket egytől egyig elfogadták a városatyák többségében vita nélkül. A legnagyobb szóváltás a várakozásoknak megfelelően a Bajavíz Kft- vel kapcsolatban volt. A cég 2015-ben 25 millió forint nyereséget produkált, 2016-ban viszont 199 millió hiányt, és 2017-re is 152 millió hiányt terveznek. Mint megtudhattuk ez mellett 180 millió forint kintlévősége van a lakosságnál a cégnek, amit az új törvény adta lehetőségeknek köszönhetően az utóbbi hetekben kezdtek behajtani. Maradéktalanul ez biztos nem fog sikerülni, de a vizes cégnél bíznak benne, hogy nagyságrendileg jó eredményt fognak elérni. A felhalmozódás azért is lett ekkora, mert az új számítógépes számlázás nem ment zökkenőmentesen, illetve az új csatorna rákötéseknél az országos hatóságoktól sokáig nem tudtak pontos árakat mondani. Az előterjesztés kapcsán és utána is volt ismét egy kis politikai show pro és kontra.

 

 

A Bajavízzel ellentétben viszont a városi érdekeltségű hulladékos cégek ( Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft, FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Vagyonkezelő és Közszolgáltató Zrt.) egytől egyig nyereséget produkáltak az elmúlt évben.

 

Agatics Rolandnak ( Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft, FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft) volt oka mosolyogni

 

Az utolsó előterjesztés a Muzeális intézmények szakmai támogatása (Kubinyi Ágoston Program) pályázat benyújtásáról az Éber-emlékház közérdekű muzeális kiállítóhely állandó kiállítása felújításának támogatásával összefüggésben meghozandó döntésről szóló volt. Ennek keretében a Türr István Múzeum 3.521375 forintra pályázik, melynek keretében az Éber emlékház fűtés korszerűsítését, és a falak szigetelését végeznék el a  további vizesedések megakadályozásával és a jelenlegi vizesedések megszüntetésével. A pályázatot egyhangúlag támogatta a testület.

 

 

 

 

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment