2018. március 24. Gábor

Közélet

Cselekvő ellenzék

Antal Tibor | 2017. május 19. 15:00:14 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

 

Pénteken délelőtt Baján járt az Együtt vezető politikusainak egy csoportja, akik a Tóth Kálmán téren tartottak kitelepülést.

A dekorációk között megtalható volt egy plüssmackó orosz katonai sapkában ami nagy sikert aratott a gyerekek körében, Orbán család és környezete vagyonosodását bemutató két molinó, amit a szél miatt a földre voltak kénytelenek lefektetni, valamint egy útjelző tábla is, mely Baja Pakstól és Csenobiltól való távolságát jelezte, az atomveszélyre hívva fel a figyelmet.

 

 

Ez mellett az Együtt újságját is osztogatták a járókelőknek, akik akár a maci mellé is befekhettek a másik nyugágyra.

 

 

Mint Komáromi Zoltántól, az együtt egészségüggyel foglalkozó szakpolitikusától megtudhattuk, a mostani programjuk a cselekvő ellenzék, melynek keretében olyan helyekre mennek el, ahol nem igazán jelennek meg a média felületeken. A legtöbb kritika ugyanis azzal kapcsolatban éri őket, hogy nincs programjuk, nem látszanak, nincsenek meghatározó politikusaik, nem kívánnak együtt működni senkivel, amik mind olyan kommentek szakértőktől, politológusoktól, akik gyakorlatilag egyszer sem jártak még a párt honlapján, vagy nem hallgatták még meg egyetlen konferencián sem, hogy a többi párthoz képest hogyan pozícionálják magukat. A cél ennek a határnak az átlépése, és hogy az emberek tudják, hogy egyáltalán létezik ilyen párt, mert az ATV-n és a Hír TV-n kívül nem nagyon szoktak máshol szerepelni az országos médiákban.

 

 

 A rendezvény során aláírásokat is gyűjtöttek Paks-2 megépülése és üzembe helyezése ellen is, mivel szerintük a tervezett újabb atomerőmű jelentős biztonsági kockázatot jelenthet a bajaiak számára is a közeli távolság miatt, valamint azért is fölöslegesnek tartják a beruházást, mivel a megújuló energiák, és különösen a napenergia felhasználását lehetővé tevő technológia ugrásszerúen fejlődik, ami komoly lehetőség az atomerőmű kockázat mentes kiváltására.

 

Hozzászólok!

Facebook Google +
2
komment