2021. 8. Mihály

Közélet

Megkezdik az Árpád és a Damjanich utca felújítását

Antal Tibor | 2019. Július 11. 14:18:48 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Az önkormányzat tájékoztatója szerint július 15 -től (hétfő) megkezdődik az Árpád utca, valamint a Damjanich utca Szent Antal utca és Petőfi Sándor utca közötti szakaszának felújítását. A kivitelező mind két esetben a Bajai Kommunális és Nonprofit Szolgáltató Kft lesz. A két utcára 2018-as BM pályázaton nyert a város közel 30 millió forintot. A támogatás intenzitása 65 %.

 

Árpád utca

 

Mind két helyszínen felmarják az eléggé megviselt állapotú aszfaltot, a víznyelő rácsokat és az aknafedlapokat szintbe helyezik. Az Árpád utcában a útszegélyeket és beton  járdaburkolatokat, valamint a parkoló  és az ahhoz csatlakozó járdafelületek burkolatát is cserélik.  Természetesen mind két utca új aszfaltburkolatot is kap.

 

A Damjanich utca már rég megérett a felújításra

 

Az Építkezés során az Árpád utca szeptember 30-ig, a Damjanich pedig időszakosan 2 hétig (július 15 – 31.) lezárásra kerül. Nem  írja a tájékoztató, de az még érdekes lesz, hogy az eddig a Damjanich utcában járó távolsági buszok merre fognak közlekedni. Illetve az Árpád utca szomszédságában ugye az Árpád téren is épül a körforgalmi szökőkút, így itt lakók egyszerre két építkezést is figyelemmel követhetnek a nyári szünidő alatt.

 

 

 


hozzászólok