2022. 24. Timót

Közélet

Megdöbbentő fotók a volt laktanyából

Antal Tibor | 2022. Január 08. 22:22:50 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A bal oldali rész a volt parancsnoki épület

Pár napja számoltunk be arról, hogy gyakorlatilag elkészült a volt vaskúti laktanya ebédlőjének felújítása, mely a jövőben a tervek szerint edzéseknek, és rendezvényeknek lesz a házigazdája, sőt egy nagy mászófalat is kialakítottak benne.

Korábbi videónk az ebédlőről, mely még a felújítás előtt készült: itt

A felújításnak köszönhetően a vele egybetartozó volt parancsnoki épület ebédlő felőli oldala is új vakolatot kapott, mivel a lehulló törmelék igen veszélyes lett volna az idelátogatókra. Azonban magára a parancsnoki épület teljes felújítására nem került sor. Pedig olyan durva állapotban van belülről amiket csak a következő fotókkal tudunk érzékeltetni.

Ez egy emeleti folyosó
Volt tiszti konyharész
Itt is jól jönne egy kis pipere takarítás
A beépített szekrény lehet még jó valamire

A laktanyában látottak kapcsán Pozsgai Imréhez fordultunk, a Baja Vagyon Zrt. ügyvezetőjéhez, hogy mik a tervei a városnak a szebb napokat megélt épületekkel?

-Készíttetni fogunk egy statikai állapot felmérést, és akkor tudjuk eldönteni, hogy jó-e még valamire, vagy le kell bontani. Sajnos a parancsnoki épülettel és a legénységi épülettel nem tudtunk mit kezdeni évtizedek óta. Most muszáj lesz eldöntenünk, hogy várunk még valami ötletre, vagy lebontjuk őket, mert az állaguk lassan veszélyessé válik.- nyilatkozta az ügyvezető a Sugóparti Híreknek.

Még pár kép ráadásként:

A tapéta is egy korszak emléke
Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel
Az álmennyezet sincs formában

Tavaly előtt még drónvideót is készítettünk az épületről. Akkor épp fák nőttek a tetején. A videó itt tekinthető meg.

hozzászólok