2022. 18. Ilona

Közélet

Mától csak piaci áron lehet kannába tankolni a Mol-kutakon

RTL.hu | 2022. Június 24. 05:07:35 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó: MTI/Komka Péter

Az autókba pedig legfeljebb ötven liter üzemanyagot adnak hatósági áron.

Péntektől csak ötven liter üzemanyagot lehet egyszerre hatósági áron tankolni a Mol benzinkútjain, kannába pedig csak piaci áron adnak benzint – írja a Telex több töltőállomás tájékoztatása nyomán.

Az Ugytudjuk.hu már csütörtökön este beszámolt a korlátozásról, amit benzinkutak is megerősítettek. A kőszegi Mol-kút Facebook-oldalán az ötvenliteres limit mellett az is olvasható, hogy a nagynyomású kútoszlopról a magyar rendszámú, 3,5-7,5 tonna össztömegű járművek, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségi korlátozás nélkül vásárolhatnak.

Akik az autójuk mellett kannába is tankolnának, azoknak ezt külön, a benzintankba tankolást követően, önálló tranzakcióként kell megtenniük, különben a járműben tankolásért is a piaci árat kell kifizetniük. A szabályok betartását a biztonsági kamerákon keresztül ellenőrzik. Annak is a piaci árat kell befizetnie, aki nem tudja bemutatni a járműve magyar forgalmi engedélyét, utólagos bemutatásra pedig nincs lehetőség. Ugyanerről tájékoztat a kisteleki Mol-benzinkút Facebook-oldala is.- írta az RTL.hu

hozzászólok