2020. November 24. Emma

Közélet

Magyar Falu Program: 10 település nyert a körzetben

Antal Tibor | 2019. Július 05. 09:28:41 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Több száz fejlesztés indul el 13 milliárd forintból orszászerte az ötezer lélekszám alatti településeken a Magyar Falu Program keretében. A kormány februárban hirdette meg a pályázatokat, amelyek közösségi terek fejlesztésére és helyi identitástudat erősítésére adnak lehetőséget a kistelepülések önkormányzatainak és egyházközösségeknek. A kiírás célja a vidéki településeken nagy számban kiürült parókiák, plébániák, volt egyházi iskolaépületek, és működő, de korszerűtlen önkormányzati ingatlanok hasznosítása, élettel való megtöltése. – közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön az MTI-vel.

 

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselőjének honlapján megtaláltuk, hogy a választási körzetben ez mit jelent:

 

A választókerületben tíz település, megközelítőleg 200 millió forint kormányzati támogatásban részesült, amelyet a helyiek számára fontos közösségi terek megújítására fordíthatnak. Minden település annyi támogatást kapott, amennyit igényelt.

Bácsszentgyörgyön 21 millió forintból, Csátalján 22 millió, Nemesnádudvaron 19 millió, Vaskúton pedig 14 millió forintból válhat korszerűbbé a művelődési ház. Érsekcsanádon egyszerre kezdhetnek neki az egyik eddig használaton kívüli gyülekezeti ingatlan, valamint a művelődési ház további felújításának, 15 és közel 20 millió forintból.

Dunafalva 15 millió, Sükösd közel 20 millió forintból újíthatja fel a plébániájához tartozó épületeket. Hercegszántón 15 millió forintból alakítják át az egyik felekezeti ingatlant közösségi házzá, Dusnokon pedig 21 millió forintból szépülhet meg a település különleges épülete, a ma leginkább Bárka néven ismert Budzsaki Iskola.

 

 hozzászólok