2021. 26. Paula, Vanda

Közélet

Elbontják a lámpákat

www.bajaionkormanyzat.hu | 2020. November 27. 15:06:18 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatom Önöket a Kivitelező Vállalkozó REASZFALT Kft. jelzése alapján, hogy a Jelky András tér 51. sz. és 55. sz. főutak csatlakozásánál a körpályás csomópont építési munkálataival kapcsolatban 2020. december 2-án és 3-án az ideiglenes forgalomkorlátozás 3. üteme kiépítésre kerül és 2020. december 3-tól (csütörtök) a forgalom már az alábbi új forgalmi rend szerint fog folyni:

• Az 51-es főút Budapest felé vezető forgalmát a már megépült félkörpályán keresztül biztosítják a KRESZ szabályainak megfelelően.

• A csomópontba érkezőknek minden irányból elsőbbséget kell majd adni a már csomópontban haladóknak.

• A Munkácsy Mihály utca az előző ütemhez hasonlóan egyirányú lesz a Duna felé a Móra Ferenc utcáig, ellenkező irány terelése marad ugyanazon az útvonalon.

• A Dózsa György út – Kölcsey Ferenc utca jelzőlámpás csomópontban az észak felől érkező és Hercegszántó felé egyenesen haladók csak a belső sávban tudnak közlekedni, a külső sáv az ütem alatt csak jobbra kanyarodó sávként lesz használható.

• A Türr István utcába való behajtás a tér felől továbbra sem engedélyezett. • A Tóth Kálmán utcából továbbra sem lehet behajtani a Jelky András térre, illetve az Arany János utca felől is tilos lesz behajtani a parkolókhoz. A meglévő csomópontban a jelzőlámpák elbontásra kerülnek.

Az érintett útszakaszon a kihelyezett forgalom-korlátozási elemek (jelzőtáblák), valamint a KRESZ szabályai szerint kell közlekedni. Kérem Önöket, hogy rendszeresen figyeljék a bajaionkormanyzat.hu internetes oldalt.Mindannyiunk közös érdeke, hogy a város fejlődjön, az infrastruktúránk gyarapodjon. Baján az utak, kerékpárutak építése kiemelt helyi közügynek minősül, erre tekintettel kérem a Jelky tér felújításával kapcsolatos munkák megvalósításával kapcsolatban szíves türelmüket és megértésüket.

Baja, 2020. november 27.

Tisztelettel: dr. Papp Zoltán jegyző megbízásából dr. Schadt Melinda aljegyző

hozzászólok