2023. 20. Klaudia

Közélet

Kettős a cél

Széll Péter | 2023. Feburár 01. 18:13:41 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Így néz ki a Bara tó mostanában

A két szomszédos választókörzet képviselői kereteinek ( Kámánné Dr. Bari Bernadett 6. vk. és Széll Péter 5. vk.) két egyenlő részéből ( 1,5-1,5 millió Ft.) finanszírozva több célú munka folyik a Szabadság utca déli szakaszán a Sumár utca és a Bara tó között.

Fotó:Széll Péter facebook oldala

Ahogy az a mellékelt képen is látszik újra alakítják a vízgyűjtő árkokat és összekötik egy-egy áteresszel azokat.
Ezeknek a munkáknak a célja kettős:

1.) Javuljon ezeknek az árkoknak a vízgyűjtő szerepe, és az átereszeken déli irányba el is vezessék az összekötött árkok a csapadékvizet.
Az elmúlt években nagyobb esőknél a Lőkert sori ABC-től ezen a szakaszon gyakran okozott problémát a hirtelen felgyülemlett, és sem elvezetődni, sem gyorsan elszivárogni nem tudó víz.

2.) Az elmúlt évek során, de különösen tavaly a Bara tó majdnem teljesen kiszáradt, nagy szükség lett volna vízpótlásra, de az erre a célra beadott pályázatunk sajnos nem kapott támogatást.
Ezért döntöttünk úgy, hogy első lépésként a környék csapadékvizeit megpróbáljuk a tóba is juttatni. Tavaly a Nagy Lajos király út egy vízgyűjtő árok szakaszát mélyítettük meg és tettük lehetővé a víznek a tóig való eljutását.
Ugyancsak a tavalyi évben indítva, de erre az évre áthúzódó munkaként pedig most a Szabadság utcának a Sumár utcához kapcsolódó részétől végezzük el ezt a munkát. Természetesen kiugróan csapadékvizes időszakban változatlanul lehetőség lesz a víznek a tóból való tovább kormányzására is, hiszen ott már hosszabb ideje átemelő szivattyú áll készenlétben, de a vaskúti irányba is lehúzódhat az árokban a víz.
Ezen kívül más megoldásokat is keresünk a Bara tó egyenletesebb vízellátásának biztosítására. A középtávú célunk képviselő asszonnyal együtt, hogy a tó és a környéke egy rendezettebb, szabadidő parkká fejleszthető legyen több lépésben.
A jelenleg zajló munkát a Kommunális Szolgáltató Kft. végzi, és a munkálatok jelenleg olyan 60 %-os állapotban lehetnek.- írta Széll Péter alpolgármester közösségi oldalán.

hozzászólok