2021. 21. Ágnes

Közélet

Kész az új zebra a Sugó – hídnál!

Antal Tibor | 2018. Május 28. 18:13:42 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

2018.V.3.

 

Május 3-tól kezdődött meg az új gyalogátkelő építése Baján a Petőfi – híd város felőli hídfőjénél, hiszen hiába készült pár éve zebra az új körforgalomnál az Árpád téren, a diákok továbbra is ezt a helyszínt használták átkelésnek, amit évek óta megszoktak. Az építkezés kezdetén gyorsan kiderült, hogy némileg többről lesz szó, mint hogy pár pár fehér csíkot felfestenek, ugyanis szintben megemelték az úttesthez képest.

 

2018.V.11.

 

Május 11-én már arról adhattunk hírt, hogy félig el is készült a felfestéssel együtt. A problémák azonban ezután kezdődtek. Miután az autókat ráengedték (és a másik oldalon kezdetek el dolgozni) megsüllyedt, így vissza kellett bontani. Emiatt teljes útzár is életbe lépett, és a munkásoknak éjszaka is kellett dolgozni.

 

Éjszaka is dolgoztak

 

Május 23-án már úgy tűnt csak az utolsó simítások vannak hátra, a kálvária azonban folytatódott. Május 25-én ugyanis újra visszabontották a zebrát immár másodszor.

 

2018.V.25.

 

 

Ma délután viszont arról kaptunk értesítést olvasóinktól, hogy a gyalogátkelő elkészült, és a forgalom újra mind két sávon megindult. Az első tapasztalatok alapján a gyalogosok használják, nem úgy ahogy többen jósolták, hogy a másik oldalon fognak szabálytalanul átkelni. Viszont ha már a szabálytalanságoknál tartunk: kerékpárosokat láttunk átgurulni, ami felfestés alapján tilos, így kérnénk mindenkit, hogy itt csak tolja a drótszamarát.

 

2018.V.28.

 

A gyalogátkelő befejezési határideje egyébként május 30. lett volna, így a meglehetősen emlékezetes kivitelezés ellenére elmondhatjuk, hogy határidőre elkészült minden. Reméljük bírni is fogja a megterhelést, és hasznos része lesz a város közlekedésének.

 

2018.V.28.

 

 


hozzászólok