2021. 8. Mihály

Közélet

Keddtől havazás várható!

Felsőszentiván térségének időjárása | 2018. Feburár 12. 15:07:17 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Hétfőn Olaszország felett kimélyülő mediterrán ciklon kedden  kelet felé mozdul, halad tovább,így a holnap hajnali óráktól kezdődően délnyugat felől egyre nagyobb nedvességtartalmú léghullámok érkeznek a Kárpát – medencébe, sokfelé havazást okozva. – írja a Felsőszentiván térségének időjárása facebook oldala.

Holnapra virradóan délnyugat felől eléri az országot a ciklon csapadékrendszere, ezért várhatóan havazni fog.  Napközben jellemzően váltakozó intenzitású havazásra van kilátás. Időnként erős havazás is kialakulhat. A hó napközben olvadozni fog az enyhén pozitív hőmérsékletek miatt, de a késő délutáni órákra már kifehéredhet a táj!

 


Szerdára virradó éjszaka átmeneti szünet után a ciklon közeledésével dél felől újabb,de immár erősebb csapadékzóna érheti el térségünket. Az esti órákban lecsökkenő hőmérsékletek miatt a hó már mindenütt megmaradhat. Szerdára virradóan tehát erős,olykor intenzív havazásra is fel kell készülni és jelentős mennyiség sem zárható ki.Akár 5-10 cm friss hó is hullhat szerdán a késő reggeli órákig.

 

 

Megjegyzés:Gyenge intenzitású csapadék alatt átmeneti,rövid ideig tartó havas eső sem zárható ki,de ez főleg a nappali besugárzás (nap jelenléte) és a kissé magasabb talajhőmérsékletek miatt lehetséges.Kellő intenzitásnál természetesen mindvégig havazásra kell készülni.

 

 

Időjárás előrejelzés

 

Forrás:idokep.hu

 

 

 

 


hozzászólok