2022. 26. Jusztina, Pál

Közélet

Ilyen lett az önkormányzati üdülő

Antal Tibor | 2022. Szeptember 18. 18:29:32 | Utolsó frissítés: 1 hete

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Szerdán adták át a felújított önkormányzati üdülőt a Petőfi – szigetben ami ezentúl Akadálymentes Látogatóközpontként is fog üzemelni. Igazából a szerdai átadásról lecsúsztunk, ma viszont az Európai Mobilitási Hét keretében rendezett kismotoros városi bajnokság jóvoltából pótoltuk elmaradásunk, hiszen ez az üdülő előtti KRESZ parkban volt megtartva.

Motorra magyarok!

Visszatérve az épületre, a felújítás az Interreg – IPA Magyarország – Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében a Baja-Sombor Tourism4All című projekt keretében jött létre, melyet az Európai Unió 600 ezer euróval támogatott. Így nemcsak Baján voltak fejlesztések, hanem testvérvárosunkban Zomborban is melynek célja az akadálymentes turizmus fejlesztése.Épületek mellett egyébként mozgássérültek által használható speciális kerékpárok, és kisbuszok is át lettek adva.

Sepsi Gergő és “FényGépész” Kovács Gábor fotói csodás fotói is láthatóak az épületben

Természetesen az épület teljesen akadálymentesítve lett, a mellékhelyiségek kívülről is belülről is megközelíthetőek, és a kiállítótérben elhelyezett makettok mellett minden tudnivaló Braille írással is olvasható.

A mini makettek Fodor Ilda munkásságát dícsérik
QR kód segítségével is lehívhatóak a legfontosabb tudnivalók például a zsinagógával kapcsolatban is.
Az épület konyhája is megújult
A nagyteremben előadásokat is lehet tartani
A Belvárosi templom is bekerült a tárlatba
Hátulnézet a Sugó felől

Összességében lett egy olyan épülete Bajának, amire akadálymentes turizmust is lehet építeni, de talán ugyanilyen fontos, hogy a pályázat segítségével sikerült felújítani az önkormányzat kissé viharvert üdülőjét, ami korábbi funkciójában is tud tovább működni.

hozzászólok