2020. 11. Lili, Nóra

Közélet

Három hónapig lesz szabadságon a polgármester

| 2015. Március 09. 10:59:16 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A polgármesternek az előző évekről ötvenegy szabadnapja maradt, ezeket a bent ragadt napokat a törvény szerint hozzá kell számítani az adott évhez, esetünkben 2015-höz. Vagyis a meghatározott évi huszonöt napi alapszabadságához és a tizennégy munkanapos pótszabadságához még pluszban érkezik a viszonylag nagy szám. Ha mindent összeadunk, megkapjuk a háromhavi mértéket.

 

51+25+14 = 90 nap lesz a polgármeter teljes tárgyévi szabadnapjainak száma.

 

 

Fercsák Róbert a képviselő-testületi ülésen

 

 

A polgármesterek felett a képviselő-testületek gyakorolják a munkáltatói jogokat, így nekik kell szavazniuk a szabadságolás ütemtervéről. Ez történt legutóbb: a döntés és az előterjesztés értelmében a polgármester a tizenkét hónap alatt viszonylag arányosan venné ki szabadnapjait, a nyári időszakban azonban többet is: a júniusnak az első felét, a júliusnak pedig a második felét – éppen a Halfőző hétvégéjét követően – töltené távol a Hivataltól (mindkét hónapban tizenöt napot). De november első felére is tervez egy hosszabb, tíznapos szünetet, az év többi hónapjában pedig 5-7 napot hiányozna.

 

Egyébként a megszavazott ütemezéstől csak rendkívüli esetben, vagy bejelentés követően (az igénybevétel előtt tizenöt nappal jelzett) lehet eltérni.

hozzászólok