2020. 12. Dalma, Izabella

Közélet

Fontos témákról beszélgettek

Antal Tibor | 2020. Feburár 13. 07:28:05 | Utolsó frissítés: 5 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Szerdán lakossági fórumot tartottak Baján a polgármesteri hivatal dísztermében, melynek témája Baja város településrendezési tervének a teljes közigazgatási területre kiterjedő felülvizsgálata.

Mérsékelt volt az érdeklődés, de aki eljött annak volt kérdése

A közel két órás összejövetelen mindenki véleményezhette a tervezett változtatásokat. Dr. Punczman Tamás, aki elmondása szerint a legrégibb lakó a Kossuth utcában a bevásárló utcában tervezett változásokról kérdezett. Van egy olyan terv ugyanis, hogy a Tóth Kálmán utca felől a Tóth Kálmán ház mellett lenne egy bekötőút, amelyet csak a Kossuth utcában lakók és az arra nyíló üzletek használhatnának. Ezt nem tartja jó ötletnek, hiszen a Kossuth utca felőli kapuknak köszönhetően az ő parkolásuk megoldott, viszont örömmel üdvözölte a másik oldalra tervezett parkolóház gondolatát. Továbbá jelezte, hogy a parkolás azért is nehéz a Kossuth utcában, mert sokan olyanok is otthagyják egész napra az autójukat, akik vidéken dolgoznak, és autóbuszra szállnak a főpályaudvaron. Erre megoldásként a vasútállomás melletti helyi buszpályaudvar parkolóvá való átalakítását ajánlotta. A hivatalos válaszból megtudhattuk, hogy a Baja – Szabadka vasútvonal építése miatt ez a terület átépítésre kerül, és vannak erre vonatkozó tervek is.

A vasútállomás előtti forgalom tervezett átalakítása

Ezek szerint a Malom étterem előtt lenne egy körforgalom, melyről a vasútállomás túloldalán felé lenne egy új út, ami a mostani gyalogos felüljáró mellett kanyarodna rá egy új felüljárónak köszönhetően a jelenleg macskaköves Bezerédi utcára, és a Dózsa György úthoz egy körforgalommal csatlakozna.

Szó esett még az Attila utcában több ház homlokzati átalakításának lehetőségéről, a Kálmán király útról, az Elkerülő út menti külső telkek beépíthetőségéről, és a Petőfi – szigeti új uszodához kapcsolódó parkolók építésének lehetőségéről is.

hozzászólok