2020. 14. Marcell

Közélet

Felmondott az igazgató

www.baja.hu | 2019. November 28. 17:13:14 | Utolsó frissítés: 9 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Az alakuló ülést követő első tanácskozáson nyitányként letette a képviselői esküt Csubákné Besesek Andrea is, zárásként pedig bejelentették: Bócsa Barnabás felmondott.

Csubákné Besesek Andrea most tette le a képviselői esküt, mivel az alakuló ülésen nem volt jelen

A november 28-i ülésen több fontos témát is megvitattak a városháza dísztermében. Szóba került a vízközmű 15 éves távlatú fejlesztési terve, de egyelőre nincs pályázat az 50-60 éves hálózat cseréjére. Braun Ferenc, a Bajavíz Kft. műszaki vezetője hangsúlyozta: valóban nagyon fontos lenne a csere az ivóvízhálózatban, a műszaki állapot ugyanis ellátásbiztonsági kérdéseket is felvet. Némi vitát generált az idegenforgalmi adó 100 forintos emelése (400 Ft/fő vendégéjszakánként). Kovács Csaba felvetette: a mintegy 4 milliós pluszra jelen helyzetben nincs szüksége a városnak, hiszen 1 milliárd forint tartalékkal vette át a kasszát az új vezetés.

Kovács Csaba nem emelt volna

Válaszában Nyirati Klára polgármester elmondta: a jelzett összeg felére elkötelezettséget vállalt az előző testület, ennyivel kevesebb a szabadon felhasználható összeg. (Az előterjesztésnek egyébként sem volt témája ez a tétel, hívták a figyelmet többen.) Az adóemelés kapcsán a polgármester arról számolt be, hogy valóban csak néhány millióról beszélhetünk, de az tiszta bevétel. „Szigorúbb lesz az országos nyilvántartási rendszer, ezért minden bizonnyal nő az ebből az adónemből befolyó bevétel. A szállásadónak nincs vele munkája, az összeget befizeti a vendég, ő pedig utalja tovább rendszeres időközönként a városnak. A bevételt a turisztikai ágazatba is visszaforgathatjuk.” Hozzátette: Baja kedvelt célpontja a turistáknak, igazi ékszerdoboznak tartják számos lehetőséggel, az adóemelés pedig alig lesz észrevehető számukra.

Nyirati Klára polgármester és László Károly alpolgármester

A továbbiakban téma volt a lakásrendelet, melynek módosításáról László Károly alpolgármester elmondta: elsősorban a bajaiaknak szeretnének segíteni a szociális bérlakások kiutalásánál, ezért kötötték legalább 2 éves életvitelszerű bajai lakhatáshoz. Ennek szükségességét többen vitatták (korábban 5 éven belül kellett megfelelni a 2 éves kritériumnak). Az is elhangzott, hogy az elmúlt években számos ilyen lakás megújult, ugyanakkor a darabszám csökkent. A módosításokat nyolc igennel (hat tartózkodás mellett) szavazta meg a testület. Az bejelentések napirendhez érve Nyirati Klára közölte: előző nap felmondott Bócsa Barnabás, a Baja Marketing Kft. igazgatója. Megköszönte a munkáját, sok sikert kívánt a jövőbeni tevékenységéhez. A polgármester azt is elmondta, hogy rövid időn belül döntenek az új ügyvezető személyéről. -írta a Baja.hu

hozzászólok