2020. 9. Emőd

Közélet

Elmaradnak a nagyrendezvények

www.baja.hu | 2020. Március 26. 17:05:25 | Utolsó frissítés: 5 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Nem könnyű, de szükséges és várható döntés született a napokban: idén a városvezetés és a Baja Marketing Kft. nem szervez tömegrendezvényt (és másokat sem biztat erre). A közkedvelt, nagy tömegeket vonzó események elmaradnak, mivel a bizonytalan helyzetben ezek szervezési munkálatai teljességgel lehetetlenné váltak, ugyanakkor az anyagi és a humán erőforrást is a koronavírus járvány megfékezésére kell fordítani. Mindezekről Némedi István, a Baja Marketing Kft. ügyvezető igazgatója számolt be a Baja.hu-nak.

– Komoly, nehéz és felelősségteljes döntéseket kell meghozni most nemcsak Baján, hanem szerte az országban és a világon is, gondoljunk csak a tokiói olimpia halasztására. Nem lehet ez másként nálunk sem. Hosszas egyeztetés után született meg a döntés, hogy idén a halfőző fesztivált és a nyári szuperprodukciót nem tartjuk meg, illetve jövőre halasztjuk. Tesszük mindezt azért, mert emberileg és etikailag sem lenne vállalható, hogy ha esetleg a nyár közepére el is múlna a járványveszély, egy tömegrendezvénnyel újabb fertőzés kockázatának tegyük ki az embereket. Egyszerűen ennek nem lenne akkor még létjogosultsága. Felelős döntést kellett tehát hoznunk, de nem volt könnyű. Ugyanakkor azt az összeget, amelyet a költségvetésben a nyári nagyrendezvényekre különítettünk el, most teljes egészében átcsoportosítjuk a koronavírus járvány megelőzése, megállítása és a védekezés céljaira. Jól felfogott érdekünk, hogy minél gyorsabban túl legyünk ezen. Az összeg segítségével mind eszköz, mind humánerőforrás tekintetében is többletet tudunk majd bevetni.

– Jövő nyárra a már bejelentett szuperprodukció várható?

– Mindenképpen ragaszkodunk a We Will Rock You bemutatásához. Normális esetben ilyenkor már rég benne lennénk a szervezésben, de ebben a bizonytalan helyzetben, aminek nem látjuk a végét, nem tudtuk ezt vállalni. Semmiképp sem akartuk törölni az eseményt, ezért szerződésmódosítási javaslattal éltünk, amit a másik fél abszolút pozitívan fogadott, így egy év halasztással ugyan, de biztosan meglesz az előadás. El se tudtuk kezdeni a jegyek árusítását a hatályos kormányrendelet miatt: kijelöltük a napot, előző nap pedig megjöttek a szigorító intézkedés. A jó hír azonban az, hogy amikor már szabad lesz az út, akár már ősszel el is kezdjük a jegyek értékesítését.

hozzászólok