2020. 13. Ipoly

Kékfény

Telefonos csalók Baján

koronavirus.baja.hu | 2020. Március 25. 18:49:01 | Utolsó frissítés: 5 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS ÉS FELHÍVÁS
ismeretlen személyek által a koronavírussal összefüggésben telefonon tett megkeresésekkel kapcsolatban

Tisztelt Lakosság!

Felhívom a bajai lakosság figyelmét arra, hogy Baján ismeretlen személyek a koronavírusra hivatkozással, jelzés nélküli telefonszámról keresnek meg bajai lakosokat a Bajai Polgármesteri Hivatal Szociális Irodája nevében arra hivatkozással, hogy pénzbeli ellenszolgáltatásért cserébe védőfelszerelést tudnak biztosítani az adott személy számára.

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy sem az önkormányzat, sem a polgármesteri hivatal nem keres senkit ismeretlen telefonszámon védőfelszerelés biztosításával összefüggésben, ezért kérem, hogy az ilyen jellegű telefonos megkeresést mindenki utasítsa vissza, és a megkeresésről haladéktalanul tájékoztassa a rendőrséget!

Azon időskorúakkal, akik ellátásukhoz igényelték az önkormányzat segítségét, az önkormányzat, illetve az önkéntesek telefonon veszik fel a kapcsolatot, azonban az ellátásban részt vevő személyek a személyes megjelenés során névre szóló, fényképpel és Baja Város Önkormányzat illetve a Baja Marketing Kft. logójával ellátott, pecsételt kitűzőt viselnek.  Kérem az érintett időskorúakat, a visszaélések elkerülése miatt feltétlenül győződjenek meg arról, hogy az Önkormányzat nevében eljáró személy kereste-e fel őket!

Tekintettel arra, hogy a fenti telefonos csalás áldozatai elsősorban az idős személyek – és különösen azok, akik igényelték az ellátásukhoz az önkormányzat segítségét – lehetnek, ezért kérem a hozzátartozókat, hogy a jelen tájékoztatóban foglaltakra az érintettek figyelmét hívják fel!

Baja, 2020. március 25.

 Tisztelettel:

Nyirati Klára
polgármester

Írta a Koronavirus.baja.hu

hozzászólok