2020. Október 30. Alfonz

Közélet

Égnek az elhagyott autók Baján

Antal Tibor | 2020. Október 04. 06:30:43 | Utolsó frissítés: 4 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Olvasói fotó

Pénteken számoltunk be arról közösségi oldalunkon, hogy az éjszaka folyamán kigyulladt egy személygépkocsi Baján Újvárosban az Ybl sétányon, és teljesen kiégett.

Olvasói fotó

Fórumozóink hozzászólásából kiderült, hogy egy hosszú ideje ott álló elhagyott autóról van szó. Tehát kizárt dolog, hogy műszaki okokból gyulladt volna ki. Feltehetően valaki megunta, hogy régóta ott parkol, és elfoglal egy helyet, és amúgy nem ez az egyetlen hasonló gépjármű a környéken. Nem is az első eset az utóbbi időben ahol valószínű gyújtogatás történt, hiszen pár hete az elhagyott Opel Corsát is kicsinálták a DVCS mellett.

Kérdés az újvárosi esettel kapcsolatban, hogy vajon mit tehet az állampolgár, ha a lakókörnyezetében elhagyott autót lát, mert ugye biztos nem az a megoldás, hogy felgyújtja. Nos, nem egyszerű a helyzet. Bár az önkormányzatnál gyakorlatilag minden autóról tudnak ami “ott áll”, de hiányzik pár dolog, hogy valamit is tudjanak ellene tenni, pedig ez több évtizede probléma a városban. A megoldáshoz kellene egy önkormányzati rendelet, egy vállalkozó, és egy őrzött telephely is. De nem nagyon akad vállalkozó, aki bevállalná az elszállítást, a kötelező fél éves tárolást, és az utána történő értékesítést, bontást. “Jó pénzért” persze lenne. Az állampolgár pedig nem nagyon tud ilyenkor tenni semmit. Bejelenti, aztán vár. Éppen ezért is fontos lenne, hogy legalább a szabályozás megszülessen, ami a közeljövő egyik feladatának kell lennie, hogy utána a következő lépések is megtörténjenek

hozzászólok