2020. 31. Angéla

Közélet

Artúr király lovagjai

Antal Tibor | 2019. Szeptember 16. 20:39:45 | Utolsó frissítés: 9 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Garami Artúr

 

Hétfő délután sajtótájékoztató keretében mutatta be Garami Artúr független polgármesterjelölt csapatát Baján a Szentháromság téren. Itt mindjárt van némi ellentmondás, hiszen ha valaki független, hogy lehet csapata. Nos, úgy hogy Kisgazda Szövetség néven indultak el a képviselőjelöltek, ami egy kényszerű kompromisszumnak is nevezhető. Erre azért volt szükség, mert független jelöltek nem alakíthatnak kompenzációs listát, és így a töredékszavazatok elvesztek volna, amivel akár egy vagy két  képviselő is bekerülhet a testületbe.

 

 

A keretben több ismerős arcot is találhatunk. Csomor Csaba például jelenleg is a 9. választókerület  (Újváros egy része – Szentjános és Józsefváros egy része) képviselője, amit az előző ciklusban még a Sikeres Bajáért Egyesület színeiben nyert meg, azonban utána gyorsan kilépett a frakcióból, és függetlenként folytatta. De talán nála is ismertebb név Atyánszky György, aki két ciklust töltött a parlamentben a Független Kisgazda Párt színeiben.

 

 

Kérdésünkre megtudhattunk, hogy a tömörülés célja a választás megnyerése, amire egyre több esélyt lát Garami Artúr polgármesterjelölt, aki egyébként egyéni körzetben is megméretteti magát.

 

A Kisgazda Szövetség jelöltjei a választókerületben

 

1. Hajnal Beáta

2. Nagy Tünde Gizella

3.Kemény Zoltán Miklós

4.Garami Artúr

5.Atyánszky György Ernő

6.Kopári László

7.Agatics László

8.Hegedűs Ibolya

9. Csomor Csaba Attila

10. Novákné Rigó Annamária

 

A Kisgazda Szövetség kompenzációs listája (1-3. sorrendje):

 

1. Garami Artúr

2. Csomor Csaba

3. Atyánszky György

 

Ui: a főcím ötlete Csomor Csabától származik.

 

 


hozzászólok