2020. 31. Angéla

Kékfény

A rokont büntették meg

www.police.hu | 2019. Szeptember 15. 22:00:04 | Utolsó frissítés: 9 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Bácsbokodi Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2018. december 6-án 22 óra 20 perckor az 5501-es számú úton megállítottak egy Opel Corsát. Az intézkedés során kiderült, hogy a bérelt jármű nem rendelkezik érvényes kötelező felelősségbiztosítással, így a járőrök a sofőr ellen szabálysértési feljelentést tettek. Az autót vezető férfi – akinek a személyi adatait bemondás alapján rögzítették – a jogsértés elismerését tartalmazó, közokiratnak minősülő nyilatkozatot aláírásával hitelesítette.

A szabálysértési eljárás során azonban kiderült, hogy a sofőr nem a saját, hanem egy rokona személyi adatait diktálta be az ellenőrzés során és az ő nevét is írta alá a nyilatkozatra. Az eljáró hatóság az esetről mit sem sejtő családtagot sújtotta pénzbírsággal, aki értetlenül állt az eset előtt, ám nem hagyta annyiban a dolgot.

Nyilatkozata alapján – mely szerint soha nem járt Bácsbokod környékén, így ott meg sem büntethették – büntetőeljárás indult. A bajai nyomozók végül kiderítették, hogy unokatestvére adataival H. Alex mosonmagyaróvári lakos élt vissza. A 22 éves férfit közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A fiatal hamis vád vétség elkövetéséért is felelhet, mivel hamis nyilatkozata alapján egy másik személy ellen indokolatlanul indult rendőrségi eljárás.

A szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.

 

 

 


hozzászólok