2024. 14. Örs, Stella

Közélet

A végén még lehet parkolni a Szentháromság tér lezárt szelvényén

Antal Tibor | 2021. Július 06. 14:55:27 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Időtlen idők óta lezárva

A 2019-es önkormányzati választások után az új városvezetés egyik első döntése volt a Szentháromság tér forgalmának átszervezése. Volt itt minden a körforgalomtól kezdve a tér felének lezárásáig a parkolók elől, de valahogy egyik sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, népszerűnek pedig egyáltalán nem voltak mondhatóak. Így pár hónap után szinte visszaállt az eredeti rend, egy kivétellel: az a szelvény, melyen a Szentháromság szobor is található továbbra is el van zárva a parkolók elől. Eredetileg rendezvények szervezésével indokolta ezt a városvezetés, de a Covid helyzet miatt nem is lehetett tartani a Maszkabál óta semmit (a fenyővásár kivételével) így érthetetlen a zárlat. Rácz Péter fideszes képviselő elégedetlenségét hangoztatva ezt több testületi ülésen is szóba hozta ezt, változás azonban nem történt. Most viszont nem kizárt, hogy lesz, hiszen az utóbbi időkben nem igazán tűnik egységesnek a 2019-es választásokon győztes többség, és László Károly a korábbi alpolgármester a közvetkező közleményt posztolta több bajaiakat tömörítő csoportban is:

Tisztelt Bajaiak!

Preininger Rozália képviselőtársammal az alábbi levelet küldtük el a Pénzügyi, Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság részére:

Tisztelt Hornyák József Elnök Úr!

Tisztelt Bizottság! Rengeteg lakossági megkeresés érkezett irányunkba, amelyben jelzik, hogy milyen hatalmas problémát jelent számukra a Szentháromság téren való parkolás. Az tény, hogy a belvárosban a parkolóhelyek csak korlátozott számban állnak rendelkezésre és folyamatos a lakossági igény a további parkolóhelyek iránt.Így különösen indokoltnak látjuk a tér lezárt szelvényének megnyitását parkolás céljából.Kérjük a tisztelt Bizottságot, hogy támogassa a bajai gépjármű tulajdonosok mindennapi életét megkönnyítő változtatási szándékunkat!

Tisztelettel: Preininger Rozália (belvárosi) önkormányzati képviselő László Károly önkormányzati képviselő

Ez egy nagyon sürgősen megoldandó feladat. Biztosak vagyunk benne, hogy a hivatal is ugyanezt gondolja!

Tisztelettel: László Károly önkormányzati képviselő Sikeres Bajáért Egyesület

hozzászólok