2019. február 23. Alfréd

Közélet

A legjobbak legjobbjai

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Hivatala | 2018. június 19. 08:58:17 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

 

A III. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál megnyitóján a kecskeméti kiválóságok mellett, Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke átadta megyénk legjobbjainak az elismeréseket. Bács-Kiskun megye fehérbora idén a Szentpéteri Pincészet - 2017-es Olaszrizlingje, a rozé kategóriában a Koch Borászat - 2017-es Cabernet Sauvignon Roséja szerepelt legkiválóbban, míg a vörösbor kategóriában az Antal Pincészet 2015-ös Merlot-ja vitte el a pálmát.

 

A bajai Antal Pincészet kapta az év vörösbora címet

 

Az idei évtől új címmel ismeri el a megyei önkormányzat a borászok munkáját. A Bács-Kiskun Megye Feltörekvő Borásza címet elsőként ifjabb Szentpéteri Attila kiskőrösi borász vehette át a főtéri rendezvényen.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat több mint tíz éve kiemelt figyelemmel kíséri a megye borászatainak fejlődését és ismeri el munkájukat. 2003. óta ez a figyelem és elismerés konkrét együttműködések formájában öltött testet a megyei szőlész-borász szakmai és civil szervezetei között. A megyei önkormányzat céljai között szerepel, hogy a kitüntető címekkel is hozzájáruljon az alföldi bor megismeréséhez, megyénk értékeinek feltárásához, megyénkben élők identitásának elmélyítéséhez. Az elkövetkezendő hetektől fogva a Bortársaság közreműködésével, számos kiváló étteremben is megkóstolhatóak lesznek a „legjobbak legjobbjai”, a megyei borok színe-java.

Keressék és ismerjék meg Önök is Bács-Kiskun megye, szülőföldünk, közösségünk értékeit és legyenek büszkék borászaink munkájára!  Talán Hamvas Béla sorai fejezik ki legjobban a bor társadalmi jelentőségét: „Minden bor (...) társas, és igazi lényét akkor tárja fel, ha közösségben isszák.”

 

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment