2024. 18. Andrea, Ilma

Közélet

A költségvetés törékeny, a munkát folytatni kell!

Sajtóközlemény | 2023. Március 10. 05:18:39 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

🟠A testületi ülés óta eltelt egy hét, túl vagyunk a költségvetés megvitatásán, azonban ezzel nem lezárul egy folyamat, hanem kezdetét veszi a megvalósítás során az érdemi munka.

🟠A város idei költségvetése nem stabil, épp ellenkezőleg, meglehetősen törékeny, hiszen rengeteg munkát kell még annak érdekében elvégezni, hogy a jelenlegi háborús gazdasági helyzet okozta nehézségek mellett is működhessen a város, biztosítani lehessen a kötelező feladatokat és segíteni lehessen a különböző önként vállal feladat gördülékeny működését is.

🟠Az írásos anyag, ami a testület elé került több ponton utal bizonytalan tényezőkre a költségvetés végrehajtása kapcsán, a könyvvizsgáló által készített jelentés pedig kifejezetten felhívja a figyelmet arra, hogy felelősségteljes és költségtakarékos gazdálkodás szükséges ahhoz, hogy teljesíthetőek legyenek a vállalások.

🟠Éppen ezért nem dőlhetünk hátra a költségvetés megtárgyalása után, mint aki jól végezte dolgát, hanem folytatni kell az érdemi munkát.

🟠Továbbra is fenntartjuk azt az álláspontot, hogy a költségvetés terhein először oly módon kell enyhíteni, hogy az önkormányzat kiadásait (fizetett tanácsadók körének csökkentése, cégek működése) kell felülvizsgálni és ahol lehet megtakarításokat eszközölni.

🟠Bár eddig sem volt indokolt a halogatás, most végképp elérkezett az idő, hogy a képviselő testület megvitassa és elfogadja azokat a költségcsökkentő javaslatokat, amelyeket képviselőcsoportunk már tavaly novemberben benyújtott. 🟠Bízunk benne, hogy javaslataink elfogadtatásával sikerül olyan költségmegtakarítást elérni, ami hozzájárul a város működtetésének fenntartásához.Mi továbbra is a bajaiakért fogunk dolgozni❗

Fidesz- KDNP képviselőcsoport

hozzászólok