2021. 8. Mihály

Közélet

A földdel tették egyenlővé

Antal Tibor | 2019. Október 31. 14:24:58 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Az új épület látványterve

 

“Október 26-án a vállalkozási szerződéskötés, a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata részéről Dávid M. Bernadette – általános főnöknő, valamint az ELŐ-SZER Kft. részéről Seres József – ügyvezető, ünnepélyes aláírása a Szent László ÁMK Általános Iskolája új épületének kivitelezési munkáiról. A felek, Hajdók Róbert intézményvezető jelenlétében írták alá a dokumentumot.” – írta a Szent László ÁMK közösségi oldala.

 

Ház állott, most kőhalom 2019.X.31.

 

Ezt megelőzően már október elején megkezdődött az iskola Tóth Kálmán utcai régi, köztünk szólva kissé viharvert épületének a bontása, ami a napokban fejeződik be. Ma például olyan látványt nyújtott a kollégium hátsó bejárata, ami eddig abszolút nem megszokott volt, hiszen hirtelen az utcáról is lehet látni.

 

A Tóth Kálmán utcáról nézve

 

Az új épület összesen 1000 m2-es, háromszintes hat tantermes épületszárny lesz, amelyet egy átjáró folyosóval összekötnek a főépülettel. A földszinten egy nagy területű aula, minden szinten 2-2 db osztályterem, több csoportbontó terem, irodák és kiszolgáló helyiségek kerülnek kialakításra. A tetőszerkezetre napelemek kerülnek, az épület fűtését a legmodernebb hőszivattyús rendszerű fűtőberendezések látják majd el.

 

 

A sportudvar is teljes egészében megújul. Kialakításra kerül egy udvari fitnesz park, többsávos futópálya, valamint egy öntött gumiborítású többfunkciós sportpálya, amely alkalmas arra, hogy az időjárás függvényében a tanulók a sportágak széles palettáján válogathatnak: kispályás labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, floorball, tenisz stb.  A projekt célja, hogy az iskolaépület fejlesztésével az intézmény képes legyen megfelelő mennyiségű és minőségű termet biztosítani az oktatáshoz, valamint a csoporttermek és az egyéni fejlesztő szobák száma is növekedni fog.- írta még korábban az intézményvezető.

 

 

A Miasszonyunkról nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata által fenntartott ÁMK az új iskolaépítményre 456 millió Ft Európai Uniós támogatást kapott.

 

 


hozzászólok