2019. szeptember 17. Zsófia

Közélet

105 millió nyelvoktatásra

Antal Tibor | 2019. május 21. 17:28:30 | Utolsó frissítés: 4 hónapja

 

Kedden délelőtt sajtótájékoztatót tartottak a Türr István gazdasági Szakgimnázium egyik harmadik emeleti tantermében, azon apropóból, hogy a Bajai Szakképzési Centrum intézményei egy pályázatnak köszönhetően 105 millió forintot nyertek nyelvi képzésekre (GINOP 6.1.3-17- 2018 - 00018) , melynek költségeit az Európai Unió, és a Magyar Kormány finanszírozza.

 

 

A sajtótájékoztató bevezetőjeként a Szakképzési Centrum korábbi főigazgatója, a nemrég kancellárrá kinevezett Virág Tibor beszélt, aki felvázolta az intézményegyüttes vezetésének új felállási struktúráját, és be is mutatta utódját, Valterné Pataki Gabriellát.

 

Valterné Pataki Gabriella

 

Az új főigazgatótól megtudhattuk, hogy a pályázatnak köszönhetően 700-an vehetnek részt angol vagy német nyelvű oktatáson, méghozzá teljesen ingyenesen, amire 16-65 éves korig jelentkezhetnek olyan személyek, akiknek még nincs diplomájuk és nyelvvizsgájuk.

 

A legfontosabb tudnivalók

 

Ezek után a sajtótájékoztató némileg formabontóan folytatódott, hiszen az X - Faktor tehetségkutatóból ismert Benedek Viktória énekelt el két számot, aki egyébként a BSZC egyik kalocsai intézményének tanulója.

 

Benedek Viktória

 

Viki magyarul énekelt, de ígérete szerint a projektzáró rendezvényen már angolul fog, így valószínű ő is részt fog venni a győztes pályázat valamelyik kurzusán.

 

 

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment