2021. 26. Paula, Vanda

Kékfény

Végrehajtandó fogházra ítéltek a rendőrt fenyegető férfit

Ügyészség.hu | 2020. November 27. 13:36:49 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bajai Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított november 26-án, csütörtökön egy férfit, aki szeptember 23-án, Sükösdön az őt előállító rendőrt és a családját veréssel és öléssel fenyegette, közölte pénteken a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.
A vád szerint két rendőr szeptember 23-án, éjszaka Sükösdön igazoltatta az autót vezető vádlottat. Tudták, hogy nincs vezetői engedélye, hiszen már többször felelősségre vonták. Az igazoltatás során az is kiderült, hogy szabálysértésért körözik, így előállították a bajai kapitányságra. A vádlott az út során folyamatosan fenyegette az egyik rendőrt és a hozzátartozóit. Azt mondta: ha nem lesz szolgálatban, megveri, a családtagjait elüti autóval, továbbá ő vagy a testvérei agyonverik a gyermekeit.
A sértett rendőr a tanúkihallgatása során kérte a vádlott megbüntetését. A nyomozás után a kalocsai rendőrök kezdeményezték a büntetett előéletű vádlott bíróság elé állítását. A Bajai Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat zaklatás vétsége miatt csütörtökön állította bíróság elé.
A Bajai Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és hat hónap végrehajtandó fogházbüntetésre, valamint két év közügyektől eltiltásra ítélte. A korábban már elzárásra is ítélt vádlott a zaklatást két próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, ezért a bíróság ezek végrehajtását is elrendelte.
Az ítélet nem jogerős, ugyanis az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

hozzászólok