2021. 26. Paula, Vanda

Kékfény

Anya és fia fosztotta ki

www.police.hu | 2020. November 28. 09:00:17 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Mint korábban beszámoltunk róla, a bajai rendőrök rablás gyanújával őrizetbe vettek egy férfit és az anyját. Az ügyet már a nyomozás kezdeti szakaszában a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya vette át.

Az esetet a nyomozók széleskörűen kivizsgálták, és a beszerzett adatok alapján a rablást kifosztássá minősítették át, mivel bebizonyosodott, hogy a szerb férfi nem volt magánál, amikor elvették értékeit. A 22 éves férfi a sértett mobiltelefonját, társa pedig a pénztárcáját vette el. A tárcában a közel 100.000 forint értékű magyar és külföldi pénzen kívül személyes okmányok voltak, így a 39 éves nőt visszaélés okirattal vétségével is gyanúsítják.

A nyomozók kiderítették, hogy az áldozatot csak a férfi ütlegelte, a bántalmazásban anyja nem vett részt. A súlyos fejsérülés kapcsán az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy akár életveszélyes is lehetett volna, és a súlyosabb sérülés elmaradása csupán a szerencsének köszönhető, az nem az elkövetőn múlott. Ez alapján a nyomozók életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletével gyanúsítják megalapozottan a bántalmazó férfit.

A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsítottak ügyében a főkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban adták át a főügyészségnek vádemelési javaslattal.

hozzászólok