2023. 3. Balázs

Kékfény

Vaskúton kapcsolták le

Ügyészség,hu | 2023. Január 13. 20:48:01 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók:Ügyészség.hu

A Bajai Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt azzal az ukrán férfival szemben, aki a sikeres szállítás esetére felkínált készpénz reményében arra vállalkozott, hogy a déli határnál felvett migránsokat Magyarországon átszállítja. A férfi a rendőrök elől gépkocsival és gyalogosan is megpróbált elmenekülni, de végül elfogták.

Az ukrán állampolgárságú férfi  ismeretlen személy megbízásából arra vállalkozott, hogy Szerbiából Magyarországra átszökött migránsokat a megbízója által megjelölt helyen felveszi és Magyarországon átszállítja, ezzel segítve őket abban, hogy a jogszabályi rendelkezések megszegésével Nyugat-Európába jussanak. Megbízója a sikeres szállításért személyenként 250 euró készpénzt ígért a vádlottnak.

A férfi 2022. szeptember 9. napján – a megbízójától kapott GPS koordinátákat követve – gépjárművével a szerb-magyar határszakasz közelébe ment. Ott egy földes úton 6 szír férfit vett fel az autójába, majd elindul velük a nyugati országrész felé.

A rendőrök röviddel az elindulás után, Vaskúton ellenőrzés alá akarták vonni az elkövető által vezetett gépjárművet, a férfi azonban a rendőri jelzésre nem állt meg, hanem nagy sebességgel továbbhajtott Baja irányába. Később a gépjárművét hátrahagyva gyalogosan próbált menekülni. Szökési kísérlete azonban eredménytelen volt, a rendőrök rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottat több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

hozzászólok