2023. 3. Balázs

Kékfény

Egy szemetelőt elkaptak

www.police.hu | 2023. Január 16. 07:21:44 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Lakossági bejelentés nyomán ellenőrizte a helyi körzeti megbízott Madaras külterületét 2022 áprilisában. A telefonáló ugyanis elmondta, hogy a vasúti töltésnél valaki nagyobb mennyiségű háztartási hulladékot szórt szét. A település rendőre nem volt rest szemrevételezni a kb. 20 méter hosszúságban, nagyobb kupacokban szétszórt szemetet, majd némi adatgyűjtést végzett, így rövid időn belül eljutott a feltételezett tetteshez.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 22 éves madarasi lakost a Bácsalmási Rendőrőrs munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi nem tagadta a tettét; elmondta, hogy a pala- és téglatörmeléket, a kiselejtezett gumiabroncsokat, az elektronikai hulladékot, a könyveket és csomagolóanyagokat, valamint a nagy mennyiségű üveghulladékot ő szórta ki a falu határában. Egy kölcsönkért traktor pótkocsiját pakolta meg, majd a szemetet egy arra alkalmasnak ítélt helyen lebillentette. Elmondása szerint azért, mert a szeméttelep nem volt nyitva.

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettével gyanúsítható fiatal jelenleg szabadlábon védekezhet. Ügyében a nyomozás befejeződött, ellene a rendőrök vádemelést javasolnak.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a lakosságot, hogy a nagyobb mennyiségű szemetet, építésből hátramaradt anyagokat minden esetben a legális hulladéklerakóban helyezzék el. Az ilyen típusú „szemetelés” bűncselekmény, és a törvény szigorúan bünteti: elkövetője akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

hozzászólok