2020. 30. Jeromos

Kékfény

Tűz Bácsbokodon és Hercegszántón

bacs.katasztrofavedelem.hu | 2019. Január 15. 16:09:30 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Bácsbokodon, a Felsőszentiváni úton egy lakóépület a födémrésze két négyzetméteren izzott, hétfőn kora reggel. A bajai hivatásos tűzoltók a födémet megbontották, a tűzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Személyi sérülés nem történt.-jelentette a Katasztrófavédelem.

 

Január 15-én jelzés érkezett, hogy Hercegszántón a Rákóczi Ferenc utcában egy lakóházban a mennyezet ég. Illetve, hogy az álmennyezet alatt parázslás látható.
A helyszínre kiérve láttuk, hogy egy beépített kemence felett a mennyezet alól fűst áramlik ki és ég a gerenda. A nagybaracskai hivatásos egységgel együtt megbontottuk a födémet, hogy kiderüljön mennyire égett be mennyezetben található gerenda és a szigetelést adó saralt nád. Kiderült, hogy a kéményt ráépítették a gerendára ezért teljesen padlás szintig vissza kellett azt bontani. A tűz szerencsére csak 60 -70 cm hosszban égette el a gerendát és a nádat de a ház így is lakhatatlanná vált mivel más tüzelő -fűtő berendezés nem volt az épületben. Nagy valószínűséggel a ház fűtését adó kemencét is újra kell majd építeni mert a kémény bontása és a födém átvizsgálása közben szokatlanul meleg volt a födém ami véleményünk szerint a kemence szakszerűtlen beépítése miatt lehetett. Ez a szokatlanul nagy hőterhelés is kiválthatta a mennyezetben lévő éghető anyagok begyulladását. Szerencsére személyi sérülés nem történt. – írta a Nagybaracskai Tűzoltó Egyesület

 

 

 

 

 


hozzászólok