2023. 10. Gréta, Margit

Kékfény

Tucatnyi bűncselekmény van a rovásán

www.police.hu | 2023. Május 16. 06:40:50 | Utolsó frissítés: 4 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A bajai rendőrök egy 20 éves fiatalt vettek őrizetbe, aki jórészt Sükösdön elkövetett lopásokkal gyanúsítható.

A férfi a gyanú szerint az elmúlt három hónapban követte el a bűncselekményeket. Még februárban egy sükösdi szórakozóhelyről elemelte az ott dolgozó mobiltelefonját, és magához vette a kasszából az aprópénzt is. Márciusban egy érsekcsanádi asszony lezáratlan kerékpárját tolta el egy bolt elől. A kétkerekű kosarában az élelmiszeren kívül vetőmag és hagyatéki iratok voltak.

Egy sükösdi ingatlan udvarára is bemászott, az ajtókat feszegette, ám amikor nem járt sikerrel, a nyitott melléképületet célozta meg, és onnan fejszét, baltát lopott el. A jogsértések májusban folytatódtak: további három sükösdi ingatlan esett a betörő áldozatául. Az épületekből és melléképületekből laptopot, mobiltelefont, iratokat, kerékpárt és robogót, szerszámokat tulajdonított el.

A fiatalembert a nyomozók beazonosították és 2023. május 14-én délelőtt őrizetbe vették. Amikor a lakását átkutatták, az ellopott tárgyak egy részét megtalálták. A férfi jelenleg 6 lopással gyanúsítható, de az időközben beszerzett adatok alapján további betörések is a rovására írhatóak. A nyomozók azt gyanítják, hogy legalább egy tucat bűncselekményt elkövetett a gyanúsított, akinek kezdeményezték letartóztatását.

hozzászólok