2024. 20. Rafael

Kékfény

Sok dolguk volt a tűzoltóknak a hétvégén

| 2015. Március 09. 13:12:24 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Pénteken Baján, a Völgy utcában egy társasház homlokzatáról vakolat hullott le, mely a gyalogos forgalmat veszélyeztette. A bajai hivatásos tűzoltók a falfelületről 2-3 négyzetméteres területen a veszélyes vakolatrészt eltávolították. A területet kordonszalaggal lezárták, majd a helyszínt átadták a közös képviselőnek.

 

Ugyanaznap este Vaskúton, a Dózsa György utcában egy lakóépület kéményében a lerakódott égéstermék beizzott. A bajai hivatásos tűzoltók a kéményből az izzó részeket eltávolították.

 

Péntekről szombatra virradó éjjel Kecelen, a Császártöltési utcában egy száz négyzetméter alapterületű lakóépület egyik helyiségében berendezési tárgyak, illetve a tetőszerkezet egy része égett. A kiskőrösi hivatásos, a keceli önkormányzati és a keceli önkéntes tűzoltók együttes erővel fékezték meg a lángokat. Egy lakót füstmérgezés gyanújával elszállítottak a mentők, egy másik lakót rokonoknál szállásoltak el.

 

Szombaton délelőtt Kiskunhalason, a Vörösmarty utcában lévő családi ház négy lakója közül két embert a mentők kórházba szállították szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók az épületben mérést végeztek, és az egyik helyiségben az egészségügyi határértéket meghaladó gázkoncentrációt mértek. Ezt követően a tűzoltók a lakást átszellőztették, a gázszolgáltató szakemberei pedig a szükséges biztonsági intézkedéseket megtették.

 

Vasárnap délután Bácsalmáson, a Köztársaság utcában egy huszonnégy négyzetméteres állattartásra szolgáló épület és egy hat négyzetméteres füstölő égett. A bácsalmási önkormányzati és a bajai hivatásos tűzoltók a tüzet négy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A tulajdonos az épületből egy gázpalackot és négy malacot kihozott. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a tűz a főépületre nem terjedt át.

 

Hétfőn hajnalban, Bácsalmás külterületén egy személygépkocsi a vasúti sínekre hajtott felborult és kigyulladt. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók a tüzet két vízsugár segítségével eloltották, majd a roncsot a sínről eltávolították. A gépkocsiban egy ember utazott, akit a mentők kórházba szállítottak.

hozzászólok