2024. 20. Rafael

Kékfény

Embercsempészek ellen emeltek vádat

| 2015. Március 10. 10:58:22 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Kecskeméti Járási Ügyészség embercsempészet bűntette miatt négy, Baja környéki férfi ellen emelt vádat, akik a rendelkezésre álló adatok szerint 2013 augusztusában megállapodtak abban, hogy Szerbiából a zöldhatáron átjuttatva fizetség fejében migránsokat szállítanak Ausztriába. A vádlottak a szállításokat két kisbusszal végezték, amelyek előtt egy ún. felvezető autó haladt annak érdekében, hogy a menet közbeni esetleges rendőri ellenőrzéseket elkerüljék.
 
A bűnszervezet 49 éves vezetője irányította a társait, ő szervezte meg a migránsok szerb határon való átjutását, továbbá neki jelezték társai, ha bármilyen akadály felmerült útközben, így ő intézett másik szállítójárművet is, amennyiben útközben lerobbantak.
 
 
Ideiglenes szálláshelyen elhelyezett menekültek.
Kép: police.hu
 
 
A migránsok szállítása fejenként 500-700 euró összegért történt, amelyből a szervezet szállításokat sikeresen végrehajtó tagjai fejenként alkalmanként 200-500 eurót kaptak. A vádlottak a migránsokat általában az ausztriai Andauig vitték, ahol egy nagy bevásárlóközpontnál kirakták őket.
 
A vádlottakat 2013. november 18-án az M5-ös autópályán, Budapest felé haladva igazoltatták, amikor kiderült, hogy a kisbuszban utazó 14 külföldi utas illegálisan tartózkodik Magyarországon. A vádlottak terhére rótt bűncselekményt a törvény összesen 1-10 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.
 
A bűnszervezet vezetője jelenleg házi őrizetben van, míg társai szabadlábon védekeznek, ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság fog ítéletet hozni.

hozzászólok