2019. szeptember 17. Zsófia

Kékfény

Román embercsempészek

www.police.hu | 2019. május 22. 16:32:31 | Utolsó frissítés: 4 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Dávod térségében egy személyautóban 9 migránst szállított egy férfi, társai pedig egy másik járműből biztosították haladását.

 

A Készenléti Rendőrség járőrei 2019. május 21-én 23 óra 10 perckor Dávod közigazgatási területén, az 51-es főúton intézkedés alá vontak egy román rendszámú Opel Astra típusú személygépkocsit. A járművet egy 24 éves román férfi vezette, továbbá az autóban 9 külföldi utazott. Egy másik gépkocsiból a sofőr két román társa figyelte a rendőrök mozgását, és amikor az egyenruhások megállították a migránsokkal teli autót, elhajtottak. Őket egy órával később fogták el, amikor el akarták hagyni hazánkat Hercegszántó Közúti Határátkelőhelyen.

 

 

 

A magukat iraki és szír állampolgárnak valló személyek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően – kihallgatásukat követően – visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A három román férfival szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya – őrizetbe vételük mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

 

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment