2021. 17. Rudolf

Kékfény

Őrizetben a mélykúti rablás gyanúsítottjai

www.police.hu | 2021. Március 29. 14:25:56 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Egy 49 éves mélykúti férfi tett bejelentést a rendőrségre 2021. március 28-án délután, mivel kirabolták. A sértett arra ébredt az éjszaka folyamán, hogy valaki kopogtat a háza ajtaján, és bebocsátást kér. Mivel a férfi nem engedte be a hívatlan látogatót, a tettes berúgta az ajtót, és társával együtt azonnal az ágyban fekvő sértetthez ment. A szobában magához vette a közelben talált mobiltelefont és övtáskát, amiben egy bankkártya és némi készpénz volt. A férfi kérte az illetéktelen behatolót, hogy adja vissza értékeit, aki válaszul megütötte, és ennek következtében a sértett fejjel nekiesett egy közeli szekrénynek. A támadó és társa az értékekkel együtt távozott a helyszínről.

A középkorú sértett – aki a történtek során könnyű sérülést szenvedett – a bántalmazót meg tudta nevezni, és azt is elmondta az egyenruhásoknak, hogy a tettestárs a fiatal férfi élettársa. A rendőrök a bejelentést követően egy órán belül elfogták a 17 éves rablót és 25 éves társát. Őket otthonukból előállították, gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vették.

A nyomozók átkutatták a gyanúsítottak lakását, ahol meg is találták a sértett mobiltelefonját, amit lefoglaltak, így azt a tulajdonos hamarosan vissza is kapja.

A vizsgálati osztály munkatársai előterjesztést tesznek a rablás bűntettével gyanúsítható mélykúti lakosok letartóztatásának indítványozására.

hozzászólok