2021. Október 16. Gál

Kékfény

Most román – szír koalíció bukott az M9-en

www.police.hu | 2021. Szeptember 30. 16:49:43 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársai 2021. szeptember 30-án 8 óra 40 perckor az M9-es autóúton – Dusnok térségében – intézkedés alá vontak egy külföldi kisteherautót, amelyet egy román férfi vezetett, utasa pedig egy 23 éves román állampolgár volt.  A járőrök a jármű átvizsgálása során a raktérben 29 külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a két román férfi a határsértőket át akarták vinni az országon, ezért őket előállították. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított velük szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek  mindkettejük letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

hozzászólok