2021. December 9. Natália

Kékfény

Ismét embercsempészt fogtak a hídnál

www.baja.hu | 2021. Szeptember 30. 06:01:44 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. szeptember 29-én 23 óra 30 perc és szeptember 30-án 2 óra 10 perc között Gara térségében 13, Katymár területén 10, továbbá Bácsbokodnál 18 illegális migránst tartóztattak fel. A magukat szír állampolgárnak valló határsértők jogellenesen jutottak be Magyarország területére, és sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A csoport tagjait rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 A járőrök 1 óra 45 perckor az 55-ös számú főúton Baja térségében intézkedés alá vontak egy járművet, amelyet egy litván állampolgár vezetett. Rajta kívül a gépkocsiban további 5 külföldi tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A sofőr a gyanú szerint a határsértőket át akarta vinni az országon, ezért ellene a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

A 36 éves férfit a rendőrök előállították és őrizetbe veszik. Kihallgatását követően a nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

hozzászólok