2020. Október 26. Dömötör

Kékfény

Lóháton a bajai tanyákon

www.police.hu | 2020. Feburár 05. 09:32:31 | Utolsó frissítés: 9 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A tanyákon élő emberek szubjektív biztonságérzetének erősítése, a bűncselekmények megelőzése, valamint a jogsértések visszaszorítása érdekében a bajai rendőrök munkáját a múlt héten a Készenléti Rendőrség egységétől érkezett lovas rendőrök, valamint a közterület-felügyelet és a városőrség munkatársai segítették. A közös szolgálatellátás során a rendőrök ellenőrizték a külterületi részeken közlekedő járműveket, illetve beszélgettek az ott élőkkel, tájékozódtak észrevételeikről, problémáikról, hiszen a vagyon elleni bűncselekmények megelőzésében sokat tehetnek a tanyákon élők is.

Előfordul, hogy a bűnelkövetők lakatlan, hosszabb ideig őrizetlenül hagyott ingatlanokba hatolnak be, ahol az otthagyott értéktárgyakat eltulajdonítják. Felhívjuk azon ingatlan tulajdonosok figyelmét, akik ritkábban látogatják a külterületen lévő tanyájukat, hobbikertjüket vagy üdülőjüket, hogy ott ne hagyjanak őrizetlenül értékeket.

Az ilyen típusú bűncselekmények esetében rendkívül fontos a megelőzés!

Mindenekelőtt az ajtókat, ablakokat kell biztonsági ráccsal ellátni, itt természetesen a pinceablaktól a külső padlásajtóig, a szivattyú aknától a szerszámtárolóig mindent védeni kell, akadályozva ezzel az egyszerű bejutást. Az ajtókat biztonsági zárral célszerű ellátni, illetve az úgynevezett hangos- vagy néma riasztással üzemelő elektronikus védelmi berendezés is nagy segítség lehet. Ugyancsak ajánlatos rendszeresen látogatni a külterületi, ideiglenesen lakatlan házakat, és időről-időre meggyőződjenek azok sértetlenségéről.

hozzászólok