2020. November 29. Taksony

Kékfény

Cseh és grúz embercsempész bukott le

www.police.hu | 2020. Feburár 02. 17:32:47 | Utolsó frissítés: 10 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2020. február 2-án néhány perccel egy óra előtt Pörbölyön ellenőriztek egy cseh rendszámú személygépkocsit. Az egyenruhások igazoltatták az autó sofőrjét, egy 26 éves cseh férfit és öt, a járműben tartózkodó személyt, akik szírnek vallották magukat. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Pörbölytől 30 kilométerre – 01 óra 40 perckor – az M9-es autóúton állítottak meg egy lengyel rendszámú Fiat Ducato típusú kisteherautót a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei. A rendőrök ellenőrizték a 40 éves grúz sofőrt, majd a jármű rakterét, ahol tizenkettő, magát szírnek valló férfi tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Az egyenruhások a 17 illegális migránst előállították, majd meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán  a 26 éves cseh és a 40 éves grúz járművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A nyomozók a két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására is.

hozzászólok