2021. 16. Gusztáv

Kékfény

Lezárt vizsgálat: ukrán embercsempész

www.police.hu | 2019. Október 20. 18:42:33 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Mint arról korábban beszámoltunk, 2019. március 29-én éjjel a főkapitányság nyomozói őrizetbe vettek egy ukrán állampolgárt embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A férfi az 51-es számú főúton közlekedett egy Mercedes Vito típusú személygépjárművel, amikor Nagybaracska külterületén a hercegszántói határrendészek megállították. A közúti igazoltatás során kiderült, hogy a járműben a sofőrön kívül tizenkét utas tartózkodik, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A tucatnyi külföldi iraki, iráni és szír állampolgárnak vallotta magát. Őket meghallgatásukat követően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az autót vezető 35 éves férfit pedig őrizetbe vették.

A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsítottról a nyomozás során kiderült, hogy nem csupán egy esetben próbált meg illegális migránsokat átcsempészni az országon. Márciusban anyagi ellenszolgáltatás fejében összesen tizenöt külföldinek nyújtott segítséget abban, hogy Szlovákián keresztül Ausztriába jussanak.

A gyanú szerint az ukrán állampolgár a bűncselekményt nem egyedül, hanem szökésben lévő testvérével együtt követte el, aki ellen jelenleg is elfogatóparancs van érvényben.

 

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

 

 

 
 


hozzászólok