2021. 27. Ákos, Bátor

Kékfény

Letartóztattak egy designer drogokkal kereskedő bajai nőt

Ugyeszseg.hu | 2020. November 20. 11:48:10 | Utolsó frissítés: 3 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A kép illusztráció Forrás:drogfree.blog.hu

A Bajai Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indítványozta egy nő letartóztatását, aki 2020 februárja és novembere között Baján designer drogokkal kereskedett.

A megalapozott gyanú szerint a bajai nő 2020. február 18-tól a 2020. november 18-i elfogásáig napi rendszerességgel adott el alkalmanként 1,5 gramm „herbál” fantázianevű designer drogot egy férfinek grammonként 1.000 forintos áron. A bajai rendőrök a nő lakóhelyén 2020. november 18-án tartottak házkutatást, ami során az egyenruhások növényi anyagokat, 149 db tablettát, sárga port, valamint az anyagok porciózásához használt konyhai mérleget és csomagolóanyagokat is lefoglaltak. A bajai nő a nagy mennyiségű drogot különböző kiszerelésekben, kiporciózva tárolta a háza különböző pontjain.

A bajai rendőrök november 18-án őrizetbe vették a nőt és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrség kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását is.

A Bajai Járási Ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ugyanis tartani kell attól, hogy a drogkereskedéssel gyanúsított nő még ki nem hallgatott személyek figyelmeztetésével, tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével veszélyeztetné, illetve meghiúsítaná a bizonyítást. Ezen kívül megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított hosszabb ideje kereskedik drogokkal, erre rendezkedett be, így a bűnismétlés veszélye is a letartóztatás elrendelését indokolja.

A Bajai Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

hozzászólok